Reko-podden – alla avsnitt

Reko-podden – vrider och vänder på frågorna du som redovisnings- och lönekonsult bör ha koll på för att sova gott om natten. Lyssna här!

 • Spela upp Avsnitt 14 - Nyheter inför bokslutet 2019

  Avsnitt 14 - Nyheter inför bokslutet 2019

  2019-12-05

  Året går mot sitt slut och därmed är det snart dags för bokslut. Vilka är årets nyheter? Och vad är särskilt viktigt att hålla koll på? Gäst i detta avsnitt av Reko-podden är Marcus Johansson som är redovisningsspecialist på Aspia.

 • Spela upp Avsnitt 13 - Arbetsrätt

  Avsnitt 13 - Arbetsrätt

  2019-10-24

  Arbetsrätt är ett område som blir allt hetare och allt fler processer hamnar i domstol. I detta avsnitt av Reko-podden pratar vi bland annat om vad som gäller vid uppsägningar och vilken rätt man har till semester vid olika typer av anställningar. Vi tar också upp vad som kan hända om man som arbetsgivare inte gör rätt. Gäster i detta avsnitt är Anneli Lönnborg, advokat och arbetsrättsjurist på Gernandt & Danielsson, och Charlotta Marténg, chefredaktör för FAR:s tidning Resultat.

 • Spela upp Avsnitt 12 - Frivillig tillämpning av huvudregelverket K3 för mindre bolag.

  Avsnitt 12 - Frivillig tillämpning av huvudregelverket K3 för mindre bolag.

  2019-09-27

  Vad är det som styr om företaget ska tillämpa K2 eller K3? Finns det andra saker jag bör beakta än gränsvärdena? Det är några av frågorna vi reder ut i avsnitt 12 av Reko-podden. Gäst är Eva Törning som är redovisningsspecialist på Grant Thornton och en av Sveriges främsta experter inom redovisning.

 • Spela upp Avsnitt 11 - De vanligaste bristerna i kvalitetskontrollen

  Avsnitt 11 - De vanligaste bristerna i kvalitetskontrollen

  2019-08-08

  I september drar kvalitetskontrollerna igång. I Reko-podden tar vi upp de vanligaste felen som upptäcks i kvalitetskontrollen och hur du som konsult gör för att undvika dessa. – Den absolut vanligaste bristen är brister i riktlinjer och rutiner för den verksamhet man bedriver inom byrån, säger Yvonne Jansson, auktoriserad redovisningskonsult på Mazars, i Reko-podden. Vi reder också ut skillnaden mellan kvalitetskontroll och kvalitetssäkring. – Kvalitetskontrollen är den obligatoriska kontroll som FAR gör för att säkerställa att byrån jobbar enligt Reko och följer FAR:s yrkesetiska regler. Den blir alltså en garanti för att redovisningstjänsterna håller en hög kvalitet. Kvalitetssäkringen är byråns egna kvalitetssäkringssystem, säger Yvonne Jansson.

 • Spela upp Avsnitt 10 – Hur automatiserar jag HR och löneprocesser?

  Avsnitt 10 – Hur automatiserar jag HR och löneprocesser?

  2019-06-16

  I avsnitt tio av Reko-podden pratar vi om digitalisering och automatisering av HR och löneprocesser. Hur börjar jag omställningen? Och vad vinner jag på automatiseringen? Gäst i studion är Anna Hedberg Eriksson, Auktoriserad lönekonsult och kontorschef på Wennberg & Blennå Hudiksvall.

 • Spela upp Avsnitt 9 - Framtiden

  Avsnitt 9 - Framtiden

  2019-05-21

  Vad gör egentligen framtidens redovisningskonsult? Avsnittsgäst är Jan Söderqvist, branschexpert inom redovisning och revision på Visma. Jan sitter även med i juryn för Årets framtidsbyrå. Samtalet leds som vanligt av Pernilla Halling och Camilla Carlsson på FAR.

 • Spela upp Avsnitt 8 - Deklarationer

  Avsnitt 8 - Deklarationer

  2019-03-15

  Avsnitt 8 av Reko-podden handlar om deklarationer. Avsnittsgäst är Magnus Lovén, auktoriserad skatterådgivare på Frejs Revisorer i Göteborg. Pernilla Halling, chefredaktör på Balans, leder samtalet tillsammans med Camilla Carlsson, auktoriserad redovisningskonsult och ansvarig för redovisningsfrågor på FAR.

 • Spela upp Avsnitt 7 – Väsentlighetsprincipen

  Avsnitt 7 – Väsentlighetsprincipen

  2019-01-31

  I det här avsnittet pratar vi om väsentlighetsprincipen kontra förenklingsreglerna i K2. Hur bör jag tänka som redovisningskonsult? Avsnittsgäst är Eva Törning, redovisningsspecialist på Grant Thornton och en av Sveriges främsta experter inom redovisning.

 • Spela upp Avsnitt 6 - Att bli digital och samtidigt vara 100 procent kundnära, del 3 av 3

  Avsnitt 6 - Att bli digital och samtidigt vara 100 procent kundnära, del 3 av 3

  2018-12-14

  I det sista avsnittet i serien pratar vi om rapportering till kund. Samtalar gör Pernilla Halling, chefredaktör på Balans, Camilla Carlsson, auktoriserad redovisningskonsult på FAR och Matias Aphram, vd på Saldo redovisning.

 • Spela upp Avsnitt 5 - Att bli digital och samtidigt vara 100 procent kundnära, del 2

  Avsnitt 5 - Att bli digital och samtidigt vara 100 procent kundnära, del 2

  2018-11-08

  I det andra avsnittet av tre pratar vi om kvittohantering, lön och att involvera kunderna och deras medarbetare. Samtalar gör Pernilla Halling, chefredaktör på Balans, Camilla Carlsson, auktoriserad redovisningskonsult på FAR och Matias Aphram, vd på Saldo redovisning.

 • Spela upp Avsnitt 4 - Att bli digital och samtidigt vara 100 procent kundnära, del 1

  Avsnitt 4 - Att bli digital och samtidigt vara 100 procent kundnära, del 1

  2018-10-01

  Saldo redovisning i Stockholm har gjort en resa från det analoga till det digitala. Det har varit en resa som har kostat, inte bara blod svett och tårar, utan även personal och kunder. Men det har också gjort att man ökat både omsättning och vinst ordentligt. I det första avsnittet av tre pratar vi mycket om kund- och leverantörsfakturor och integrationslösningar. Samtalar gör Pernilla Halling, chefredaktör på Balans, Camilla Carlsson, auktoriserad redovisningskonsult på FAR och Matias Aphram, vd på Saldo redovisning.

 • Spela upp Avsnitt 3 - Kvalitetskontroll

  Avsnitt 3 - Kvalitetskontroll

  2018-05-25

  I Reko-poddens tredje avsnitt pratar vi om kvalitetskontroll. Alla FAR-medlemmar måste genomgå en kvalitetskontroll vart sjätte år och i år är det även premiär för lönekonsulterna. Men varför ska man kvalitetskontrolleras?

 • Spela upp Avsnitt 2 - Penningtvätt

  Avsnitt 2 - Penningtvätt

  2018-04-27

  Vi pratar om penningtvätt och finansiering av terrorism. Sara Orback och Camilla Carlsson på FAR förklarar vad man måste ha koll på som löne- och redovisningskonsult. Pernilla Halling leder samtalet.

 • Spela upp Avsnitt 1 - Nya Reko 2018

  Avsnitt 1 - Nya Reko 2018

  2018-03-06

  I det allra första avsnittet av Reko-podden berättar Camilla Carlsson och Sofia Wallebom på FAR om nyheterna i Reko 2018.

Taggar: Reko, Reko-podden