Sjukvårdsförsäkring

Som medlem i FAR har du möjlighet att teckna en av marknadens mest kompletta sjukvårdsförsäkringar till ett mycket förmånligt pris. Detta genom vårt samarbete med försäkringsförmedlaren Willis Towers Watson och försäkringsgivaren Länsförsäkringar.


Friska medarbetare i friska företag

Sjukvårdsförsäkringen syftar till att hålla dig och dina medarbetare friska och förse er med den vård som du eller dina medarbetare behöver, direkt när ni behöver den. Detta sker genom ett omfattande nätverk av kvalitetssäkrade privata vårdgivare.

Blir du eller en anställd sjuk ringer ni Länsförsäkringars sjukvårdsrådgivning som ger råd och bokar in er hos rätt vårdgivare. Länsförsäkringars vårdgaranti innebär bland annat att ni direkt får medicinsk rådgivning och, om fallet så kräver, specialisthjälp inom sju arbetsdagar. Sjukvårdsförsäkringen skapar trygghet och minskar risken för lång sjukfrånvaro och dyra sjukskrivningar samt tar hand om en betydande del av arbetsgivarens lagstadgade ansvar inom rehabilitering.

Tre nivåer av trygghet

Sjukvårdsförsäkringen erbjuds som tre olika produkter då behovet kan skilja sig åt mellan olika företag:

  • Sjukvårdsförsäkring – En av marknadens mest kompletta sjukvårdsförsäkringar. Denna försäkring utgör ett helhetskoncept som erbjuder en sammanhållen vårdkedja med målet att hålla medarbetare friska, minimera sjukfrånvaro och skapa en smidig rehabilitering tillbaka till jobbet när så krävs.
  • Sjukvårdsförsäkring Bas – Snabb tillgång till privat vård för medarbetare på företag som redan har genomtänkta och upparbetade processer för företagshälsovård och arbetslivsinriktad rehabilitering.
  • Förebygg- och rehabförsäkring – Ger medarbetare tillgång till hälsofrämjande verktyg och uppfyller stora delar av det lagstadgade arbetsgivaransvaret inom rehabilitering. Försäkringen är ett bra alternativ att erbjuda anställda som inte vill omfattas av Sjukvårdsförsäkring av förmånsbeskattningsskäl.

Som prisindikation kostar Sjukvårdsförsäkring från 263 kr per månad/person och Sjukvårdsförsäkring Bas från 219 kr månad/person.

Vill du läsa mer om Sjukvårdsförsäkring och FAR:s övriga medlemsförsäkringar hittar du ytterligare information i broschyren FAR:s försäkringsprogram.


Anmäl ditt intresse här

Om du vill bli kontaktad av FAR:s Försäkringsservice hos Willis Towers Watson för rådgivning och prisuppgifter för någon av försäkringsprodukterna kan du ange dina kontaktuppgifter här

 

Vill du istället ringa eller skicka e-post när det passar dig så är du välkommen att kontakta Willis Towers Watson på farforsakring@willis.com eller på 08–587 095 87.

Distribution av sjukvårdsförsäkringen

Sjukvårdsförsäkringen distribueras och administreras av försäkringsförmedlaren Willis Towers Watson Sweden AB. Försäkringsgivare är Länsförsäkringar Sak Försäkringsaktiebolag (publ), org.nr 502010-9681.