Ny kurs om yrkesetik för skatterådgivare

Nu finns en ny kurs för skatterådgivare. Under en halvdag kan du både ta del av fördjupning och erfarenhetsutbyte kring yrkesetik. Första tillfället var i mars 2023 och fick goda omdömen av kursdeltagarna.

FAR har sedan tidigare en grundläggande utbildning inom yrkesetik som man behöver gå inför att man ska bli auktoriserad skatterådgivare och nu finns ytterligare en kurs.

– Vi tar fram utbildningar för alla medlemskategorier. Just skatterådgivare är väldigt specialiserade inom sitt område och vi har sett att det, några år efter att man blivit auktoriserad, funnits ett behov att kunna diskutera sådant som exempelvis rådgivaransvaret, hur man kan tänka kring skadeståndskrav och praxis. Därför tog vi fram kursen Yrkesetik för skatterådgivare – fördjupning och erfarenhetsutbyte, berättar Carin Jonsson, produktchef på FAR.

Syftet med kursen, som är drygt en halvdag, är också att utbyta erfarenheter med andra och få möjlighet att få diskutera olika hypotetiska, etiska dilemman med föreläsarna och kollegor i branschen.

Kursen har kommit till genom ett samarbete mellan FAR:s strategigrupp för skatt och FAR utbildning. Två av föreläsarna kommer också från strategigruppen.

– Vi har olika strategigrupper för alla våra medlemskategorier och har tagit fram utbildningen efter ett initiativ från den här gruppen, säger Carin Jonsson och tillägger:

– Kursdagen blir också ett forum för att träffa andra kollegor, just att träffas och resonera tillsammans kring olika frågor är en viktig del och något som efterfrågats.

Läs mer om kursen Yrkesetik - fördjupning och erfarenhetsutbyte

Carin Jonsson

Kursrådgivning

Carin Jonsson

Produktchef

08-506 112 95 carin.jonsson@far.se