Auktorisation skatterådgivare

När du har arbetat några år som skatterådgivare på skatterådgivnings-, redovisnings- eller revisionsbyrå kan det vara dags att ta steget att bli Auktoriserad Skatterådgivare FAR. Här kan du läsa mer om hur du gör.

För att bli Auktoriserad Skatterådgivare och ordinarie medlem i FAR ska du

För att uppfylla kraven ska du

 • ha en akademisk examen om minst 180 högskolepoäng (tre års heltidsstudier)
 • arbeta på en skatterådgivnings-, redovisnings- eller revisionsbyrå och ha minst fem års praktik som skatterådgivare, varav minst tre år som extern skatterådgivare.

Ansök om ordinarie medlemskap i FAR

När du uppfyller kraven för auktorisation och känner dig redo att genomgå muntlig examination är du varmt välkommen att ansöka om ordinarie medlemskap i FAR.

Muntlig examination

Auktorisationsnämnden för skatterådgivare genomför muntliga examinationer vid flera tillfällen per år. För att bli kallad till examinationen måste sökanden ha skickat in och fått sin medlemsansökan godkänd. Det är alltså inte möjligt att anmäla sig till examinationen utan att först ha ansökt om medlemskap.

 

Anna Karin Wikner

Kvalitetssekreteriatet

08-50611219 annakarin.wikner@far.se

Våra medlemskap

 • Medlemskap

  Bas

  Basmedlemskapet är för dig som är anställd på en revisions- eller redovisningsbyrå, men inte är auktoriserad eller uppfyller kraven för ordinarie medlemskap. På din arbetsplats ska det finnas minst en ordinarie FAR-medlem.

  Läs mer
 • Medlemskap

  Ordinarie

  FAR:s ordinarie medlemskap vänder sig till dig som är verksam i ett revisions- eller redovisningsföretag och redan är auktoriserad revisor eller har för avsikt att bli auktoriserad redovisningskonsult, auktoriserad lönekonsult eller auktoriserad skatterådgivare.

  Läs mer
 • Medlemskap

  Student

  Studentmedlemskapet är för dig som studerar vid universitet, högskola eller yrkeshögskola.

  Läs mer