Förberedelsekurs inför redovisningskonsultexamen

Öka dina chanser att klara konsultexamen genom denna anpassade förberedelsekurs. Tvådagarskursen belyser den bredd av områden som kan behandlas på provet. I kursen diskuteras även frågor som berör ställningstaganden i rollen som auktoriserad redovisnings- eller lönekonsult.

Redovisningskonsult

Kursbeskrivning

Denna kurs är anpassad för dig som har för avsikt att anmäla dig till redovisningskonsultexamen.

Under två dagar kommer nivån på teorifrågorna i konsultexamen tydliggöras. Du kommer få praktiska tips på hur examen är upplagd och hur du ska tänka. Dagarna innehåller både föreläsningspass och bikupeövningar.

I förberedelsekursen ingår  en av FAR anordnad Rekokurs.

Kursinnehåll

Dag 1: kl. 10.00–16.30 Gemensam med lönekonsulter 

 • Välkommen till FAR
 • Hur går examen till?
 • FAR:s yrkesetiska regler för dig som konsult
 • FAR Online demo
 • Rekokurs – med fokus på rollen som uppdragsansvarig konsult

Dag 2: kl. 08.30–15.00

Under dagen går vi igenom lag och normering - vilka lagar och regler behöver vi vara insatta i inom redovisningsområdet? Vi belyser även en del områden på djupet med teori och praktiska övningar.

Bra att veta

 

I förberedelsekursen ingår en av FAR anordnad Rekokurs.

En av FAR anordnad Rekokurs är obligatorisk för att bli medlem i FAR och få titeln Auktoriserad Redovisningskonsult FAR efter godkänt resultat på redovisningskonsultexamen.

Förkunskaper

Innan du skriver examen bör du ha införskaffat goda kunskaper som du har nytta av i din yrkesroll.

Länkar

Ta med till kursen

Du som ska skriva examensprov får tillgång till FAR Online utan extra kostnad till och med provtillfället.

Läsvärt

Fredrik Bäck: ”Jag klarade det!”

I mitten av december 2019 fick han beskedet att han blivit godkänd på auktorisationsprovet och är nu Auktoriserad Redovisningskonsult FAR.

Läs mer om Fredriks väg till auktorisationen på tidningenbalans.se.

Kurstider

Dag 1: 10.00-16.30
Dag 2: 08.30-15.00

Lärare

Online

Den här kursen kan du gå online, välj ett online-tillfälle när du gör din bokning.

Du deltar på utbildningen online i realtid tillsammans med deltagarna som finns på plats i konferensrummet. Som online-deltagare har du möjlighet att ställa frågor och vara med i diskussioner, utan att lämna kontoret. Kursens upplägg och pedagogik kan begränsa antalet deltagare online, så vänta inte med att anmäla dig.

 • Starta kursen under Mina utbildningar
 • Ladda ner kursmaterialet under Mina utbildningar
 • Du kan endast delta på kursen i realtid då tillfället ej spelas in
 • Vi rekommenderar att du använder webbläsaren Google Chrome när du genomför kursen
 • Ladda ner ditt kursintyg under Mina utbildningar cirka en vecka efter avslutad kurs

För att du ska få tillgodoräkna dig dina vidareutbildningstimmar behöver du under föreläsningstiden vara uppkopplad med webbkamera. Du kommer att visas på extern skärm i konferenslokalen så att föreläsarna och övriga deltagare kan se samtliga deltagare som är med online.

Kolla om din dator funkar för att gå utbildningen online
Det enda du behöver är uppkoppling mot internet och en dator eller surfplatta. Du kan testa här att tekniken fungerar för dig. Vi rekommenderar att du gjort detta test senast 30 minuter innan kursstart.

Sändningen startar 15 minuter innan kursstart.

Inför konsultexamen

 • Förberedelsekurs inför redovisningskonsultexamen Öka dina chanser att klara konsultexamen genom denna anpassade förberedelsekurs. Tvådagarskursen belyser den bredd av områden som kan behandlas på provet. En kurs inom reko ingår.
 • Redovisningskonsultexamen Du som vill få titeln Auktoriserad Redovisningskonsult FAR behöver genomföra ett examensprov med godkänt resultat. Examensprovet hålls vid två tillfällen per år, en gång på hösten och en gång på våren. 
 • Förberedelsekurs inför lönekonsultexamen Öka dina chanser att klara konsultexamen genom denna anpassade förberedelsekurs. Tvådagarskursen belyser den bredd av områden som kan behandlas på provet. En kurs inom reko ingår.
 • Lönekonsultexamen Du som vill få titeln Auktoriserad Lönekonsult FAR behöver genomföra ett examensprov med godkänt resultat. Examensprovet hålls vid två tillfällen per år, en gång på hösten och en gång på våren. 

FAR Online paket

 • Ekonomi

  295 kr

  / månad och användare

  För dig som jobbar med redovisning, ekonomitjänster och skatt. Innehåller lagar, FAR:s och BFN:s regler. Med möjlighet att välja till bl.a. IFRS och Fastighet.

 • IFRS och Finans

  380 kr

  / månad och användare

  Djuplodande regelverk för finansmarknaden. Innehåller EU-rätt, svenska lagar, myndighetsregler och självreglering från exempelvis Aktiemarknadsnämnden och börserna.

 • Revision

  380 kr

  / månad och användare

  Revision är anpassat för dig som är revisor och behöver tillgång till lagar och regler inom revison, redovisning och skatt. Paketet innehåller även FAR:s rekommendationer och uttalanden, BFN:s regelverk och RI:s avgöranden.

 • Total

  620 kr

  / månad och användare

  För dig som jobbar med många olika sorters kunder/företag eller för dig som är revisor för noterade eller finansiella företag, och vill ha tillgång till allt material i FAR Online.

Mer om FAR Online