Excel pivottabeller – online

Excelkurs – fördjupning pivottabeller är en Excelkurs som riktar sig till dig som är nybörjare eller självlärd kring Pivottabeller, och som snabbt vill utvecklas till en mästare med verktyget. Kursen börjar med grunderna kring en pivottabell och går sedan igenom flera av Pivottabellens funktioner. 

Auktoriserad lönekonsult Auktoriserad redovisningskonsult Auktoriserad/godkänd revisor Controller Ekonomiassistent Ekonomichef/CFO Företagsekonom Lönekonsult Redovisningsansvarig/chef Redovisningskonsult Revisorsassistent Skatterådgivare/konsult

Kursbeskrivning

Pivottabeller är kanske det mest kraftfulla analysverktyget i Excel, men det är många som inte utnyttjar det då man upplever att det är mer komplicerat än det faktiskt är. Målsättningen med kursen Fördjupning Pivottabeller är att du på ett effektivt sätt ska navigera i Excel för att kunna analysera och visualisera data med en Pivottabell.

Kort om kursen

 • Tillgång till kursen: 12 månader
 • Antal lektioner: 50
 • Total videotid: 2 timmar
 • Genomsnittlig längd per lektion: 2 min 30 sek

Tidsåtgång

Onlinekursen består av 50 korta lektioner som totalt blir ca 2 timmar i videotid. Du har tillgång till kursen under 12 månader så du kan gå tillbaka och repetera.

Syftet med onlinekursen är att du snabbt ska bli en bekväm och mer effektiv användare av Excel, och göra Excel till ett större hjälpmedel i ditt arbete. Du kommer lära dig bemästra Pivottabeller och funktionaliteter som bidrar till att du sparar tid och får en högre kvalité i ditt arbete. Kursen innehåller också Excelprov och övningsfiler som du får träna på.

Efter kursen kommer Excel vara ett mer naturligt hjälpmedel i ditt arbete. Bland annat kommer du ha lärt dig hur du hanterar en databas och analyserar dem med hjälp av Pivottabeller. Se kursens kapitelnamn för mer information.

Onlinekursen är ett samarbete mellan FAR och Learnesy.

Kursinnehåll

 1. Introduktion till pivottabeller
 2. Att bygga pivottabeller 
 3. Gruppera pivottabeller 
 4. Sortera pivottabeller 
 5. Filtrera pivottabeller
 6. Utsnitt 
 7. Beräkningar i pivottabeller
 8. Format för pivottabeller
 9. Pivotdiagram
 10. Tips för pivottabeller

Bra att veta

Kursen ställer inga krav på förkunskaper. Den kommer göra mest nytta för dig som redan arbetar regelbundet i Excel men inte arbetar med pivottabeller. 

Version av Excel
Excelkursen är inspelad i Excel 2016 och fungerar bra för alla med Office 2007/2010/2013/2016/365.

Den här kursen finns också i engelsk version:
Excel PivotTables Guide

Kursomfattning

3 vidareutbildningstimmar.

Företagspaket Excel

Vi erbjuder ett Excelpaket som täcker behovet för dig och dina medarbetare. En licens för hela företaget eller för en avdelning. En populär paketering är Excel bas, Funktioner fördjupning och Pivottabeller. Hör av dig så tar vi det vidare därifrån.

Exempellektion

1.1 Vad är en Pivottabell? from learnesy on Vimeo.

7.1 Hur man lägger till ett beräkningsfält i en pivottabell from learnesy on Vimeo.

 

Så här navigerar du på Learnesys plattform

FAR Online

 • Ekonomi

  265 kr

  / månad och användare

  För dig som jobbar med redovisning, ekonomitjänster och skatt. Innehåller lagar, FAR:s och BFN:s regler. Med möjlighet att välja till IFRS.

 • IFRS och Finans

  345 kr

  / månad och användare

  Djuplodande regelverk för finansmarknaden. Innehåller EU-rätt, svenska lagar, myndighetsregler och självreglering från exempelvis Aktiemarknadsnämnden och börserna.

 • Revision

  345 kr

  / månad och användare

  Revision är en paketlösning för FAR Online som är anpassat för dig som är revisor och behöver tillgång till lagar och regler inom revison, redovisning och skatt.

 • Total

  560 kr

  / månad och användare

  Allt vårt material. För dig som jobbar många olika sorters kunder/företag eller för dig som är revisor för noterade eller finansiella företag.

Mer om FAR Online