Excel Bas

Excel Bas är en excelkurs som riktar sig till dig som är nybörjare eller självlärd i Excel, och som snabbt vill utvecklas till en mästare i programmet.

Auktoriserad lönekonsult Auktoriserad redovisningskonsult Auktoriserad/godkänd revisor Controller Ekonomiassistent Ekonomichef/CFO Lönekonsult Redovisningsansvarig/chef Redovisningskonsult Revisorsassistent Skatterådgivare/konsult

Kursbeskrivning

Pedagogiken bygger på korta videolektioner, i genomsnitt tre minuter, med tillhörande övningsfil och avslutande kunskapstest. Du kommer åt onlinekursen från dator, läsplatta och mobil.

Kort om kursen

 • Tillgång till kursen: 12 månader
 • cirka 80 lektioner
 • Beräknad tid för genomförande: 10 timmar
 • Genomsnittlig längd per lektion: 2 min 38 sek

Kursen börjar med att du får lära dig grunderna i Excel, hur du lägger in data och hur du får ditt kalkylblad att se proffsigt ut. Vi går sedan successivt mot mer avancerad användning och i andra delen av kursen lär du dig arbeta med pivottabeller, hur du skapar funktioner som "LETARAD" och "OMFEL" samt hur du skapar ett makro.

Introduktionsvideo till Excel Bas

Tidsåtgång

Onlinekursen har totalt ca 10 timmar i total kurstid. Du har tillgång till kursen under 12 månader, så du kan gå tillbaka och repetera.

Syftet med onlinekursen är att du snabbt ska bli en bekväm och effektiv användare av Excel, och göra Excel till ett naturligt hjälpmedel i ditt arbete. Du kommer lära dig funktionaliteter och kommandon som bidrar till att du sparar tid och får en högre kvalité i ditt arbete. Kursen innehåller också excelprov och övningsfiler som du får träna på.

Efter kursen kommer Excel vara ett naturligt hjälpmedel i ditt arbete. Bland annat kommer du ha lärt dig hur du hanterar en databas, hur du skapar och använder funktioner, hur du sätter upp och arbetar med en pivottabell samt förstå hur du arbetar med makron. Se kursens kapitelnamn för mer information.

Onlinekursen är ett samarbete mellan FAR och Learnesy.

Sagt om kursen

Även om jag inte är nybörjare i Excel utan använt programmet under flera år, blir det lätt att man bara nyttjar vissa delar i programmet. Genom att upplägget är mycket pedagogiskt och lätt att ta till sig ser man snabbt vilka möjligheter Excel har. Uppskattar också att avsnitten är korta.

Kapitel

Utbildningen består cirka 80 korta lektioner fördelade på 14 kapitel. Till varje lektion finns ett prov på 2-4 frågor baserade på innehållet i lektionen. När du har svarat rätt på alla proven når du 100 procent av hela kursen.

 1. Lär känna Excel
 2. Grundläggande funktionaliteter
 3. Grundläggande formelhantering
 4. Formatering
 5. Kalkylbladets utseende och innehåll
 6. Skriv ut
 7. Diagram
 8. Kalkylbladets översikt
 9. Hantering av flera kalkylblad och arbetsböcker
 10. Funktioner
 11. Säkerhet och delning
 12. Databaser
 13. Pivottabeller
 14. Makron och Målsökning

Bra att veta

Kursen ställer inga krav på förkunskaper, men innehåller dessutom nyttiga tips även för dig som redan arbetar i Excel.

Version av Excel

Excelkursen är inspelad i den senaste versionen av Excel och fungerar bra med alla version förutom Excel för Mac 2013 och äldre versioner.

Den här kursen finns också i en engelsk version: Excel Essentials – online

Kursomfattning

10 vidareutbildningstimmar
 

Lärare

Exempellektion

Företagspaketering Excelkurser

Vi erbjuder även företags- och avdelningspaketering för våra excelkurser. En populär paketering är kurserna Excel BasExcelfunktioner fördjupning och Excel pivottabeller. Lämna dina uppgifter så hör vi av oss och tar det vidare därifrån!

Förfrågan företagspaket

FAR Online paket

 • Ekonomi – grundläggande redovisnings- och skatteregler

  325 kr

  / månad och användare

  För dig som jobbar med redovisning, ekonomitjänster och skatt. Innehåller lagar, FAR:s och BFN:s regler. Med möjlighet att välja till bl.a. IFRS och Fastighet.

 • IFRS och Finans – djuplodande regelverk för finansmarknaden

  415 kr

  / månad och användare

  Djuplodande regelverk för finansmarknaden. Innehåller EU-rätt, svenska lagar, myndighetsregler och självreglering från exempelvis Aktiemarknadsnämnden och börserna.

 • Revision – lagar och regler inom revison, redovisning och skatt

  415 kr

  / månad och användare

  Revision är anpassat för dig som är revisor och behöver tillgång till lagar och regler inom revison, redovisning och skatt. Paketet innehåller även FAR:s rekommendationer och uttalanden, BFN:s regelverk och RI:s avgöranden.

 • Total – allt material i FAR Online, såväl svenska lagar och regler som EU-rätt

  660 kr

  / månad och användare

  För dig som jobbar med många olika sorters kunder/företag eller för dig som är revisor för noterade eller finansiella företag, och vill ha tillgång till allt material i FAR Online.

Mer om FAR Online