Fastigheten och skatten

Handbok om fastighetsbeskattning. Fastigheten och skatten är en bok som på ett enkelt, men ändå djupgående sätt behandlar de allra flesta frågor som gäller beskattning av fastigheter.

Fastigheten och skatten
500 kr
Skickas inom 1‑2 vardagar
Författare: Urban Rydin och Jan Kleerup
ISBN: 978-91-88735-19-5

Boken behandlar allmänna regler för inkomstskatt och moms, men även specialområden som skattefrågor kring avyttringar och vid omstruktureringar. Förutom detta behandlas även reglerna för fastighetstaxering och byggbeskattning. Det kommer löpande nya rättsfall på området som får viktiga konsekvenser för fastighetsbranschen och många av dessa rättsfall är särskilt kommenterade i boken.

Beskattningen av fastigheter är ofta snårig och full av gränsdragningsfrågor. Urban Rydin, skattechef, momsexperten Jan Kleerup och skatterättsprofessor Peter Nilsson leder dig rätt i allt från övergripande frågor om inkomstskatt och moms till speciell reglering av bl.a. paketering av fastigheter i bolag och byggbeskattning. Boken behandlar främst kommersiella fastighetsinnehav, men även regler för privatpersoner berörs.

Denna tredje upplaga är uppdaterad med regler och avgöranden fram till hösten 2018.

Fastigheten och skatten
500 kr
Skickas inom 1‑2 vardagar
Författare: Urban Rydin och Jan Kleerup
ISBN: 978-91-88735-19-5

FAR Online

 • Ekonomi

  265 kr

  / månad och användare

  För dig som jobbar med redovisning, ekonomitjänster och skatt. Innehåller lagar, FAR:s och BFN:s regler. Med möjlighet att välja till IFRS.

 • IFRS och Finans

  345 kr

  / månad och användare

  Djuplodande regelverk för finansmarknaden. Innehåller EU-rätt, svenska lagar, myndighetsregler och självreglering från exempelvis Aktiemarknadsnämnden och börserna.

 • Revision

  345 kr

  / månad och användare

  Revision är en paketlösning för FAR Online som är anpassat för dig som är revisor och behöver tillgång till lagar och regler inom revison, redovisning och skatt.

 • Total

  560 kr

  / månad och användare

  Allt vårt material. För dig som jobbar många olika sorters kunder/företag eller för dig som är revisor för noterade eller finansiella företag.