Kulturen och Skatten

Kulturen och skatten behandlar på ett lättfattligt sätt de olika skatteregler som gäller för kulturverksamhet. 

Kulturen och skatten
500 kr
Skickas inom 1‑2 vardagar
Författare: Jan Kleerup och Eleonor Kristoffersson
ISBN: 978-91-87387-70-8

Om Kulturen och skatten

Boken riktar sig till film- och tv-producenter, teatrar, gallerier, konstnärer, musiker, låtskrivare, författare och andra som på något sätt underhåller en publik, samt till deras revisorer, redovisningskonsulter, advokater och rådgivare.

Beskattning av kulturverksamhet är ett område som kan få väldigt stor påverkan på den enskilde, samtidigt som en stor del av de aktiva inom kultursfärerna inte i första hand bedriver sin verksamhet med ekonomisk avkastning som mål. Och även om det finns enstaka artister och författare som gör sig stora förmögenheter så är vardagen för de flesta kulturskapare en helt annan. Den här boken försöker balansera att förklara både hur den som försörjer sig på sitt kulturella skapande som den som arbetar på ideell basis kan agera i skattefrågor.

Boken inleds med allmänna kapitel om inkomstskatt, moms och företagsformer följt av områdesvisa fördjupningskapitel, vilka vidare är uppdelade inom områdena inkomstskatt och moms.


Denna första utgåva av Kulturen och skatten är uppdaterad med regler och avgöranden fram till första halvåret 2016. Boken är en del av FAR:s skatteinriktade handboksserie där vid denna boks utgivning även Fastigheten och skatten och Hästen och skatten
finns. Dessa böcker kompletteras utmärkt av Skattevolymen, vår behändiga flikindelade regelsamling med skatteförfattningarna.

Kulturen och skatten
500 kr
Skickas inom 1‑2 vardagar
Författare: Jan Kleerup och Eleonor Kristoffersson
ISBN: 978-91-87387-70-8

FAR Online

 • Ekonomi

  265 kr

  / månad och användare

  För dig som jobbar med redovisning, ekonomitjänster och skatt. Innehåller lagar, FAR:s och BFN:s regler. Med möjlighet att välja till bl.a. IFRS och Fastighet.

 • IFRS och Finans

  345 kr

  / månad och användare

  Djuplodande regelverk för finansmarknaden. Innehåller EU-rätt, svenska lagar, myndighetsregler och självreglering från exempelvis Aktiemarknadsnämnden och börserna.

 • Revision

  345 kr

  / månad och användare

  Revision är anpassat för dig som är revisor och behöver tillgång till lagar och regler inom revison, redovisning och skatt. Paketet innehåller även FAR:s rekommendationer och uttalanden, BFN:s regelverk och RI:s avgöranden.

 • Total

  560 kr

  / månad och användare

  För dig som jobbar med många olika sorters kunder/företag eller för dig som är revisor för noterade eller finansiella företag, och vill ha tillgång till allt material i FAR Online.