2024-03-27
Nyheter

FAR stärker medlemserbjudandet inom lön

FAR börjar erbjuda medlemsrådgivning inom området lön. Emelie Hansson, auktoriserad lönekonsult på Grant Thornton, kommer att arbeta med rådgivning två dagar i veckan. FAR kommer även att utöka utbudet av guider och mallar.

FAR kommer under våren att stärka medlemserbjudandet inom området lön. Det innebär bland annat att medlemmarna får möjlighet till stöd och rådgivning inom lönehantering. Lönekonsulterna får även tillgång till ett utökat utbud av guider och mallar.

– En viktig del i FAR:s uppdrag är att förmedla kunskap och stötta medlemmarna i deras yrkesvardag. Därför känns det väldigt kul att vi nu kan erbjuda medlemsrådgivning inom lön. Nu blir det möjligt att få svar på frågor om lönehantering och relaterade lagar, exempelvis föräldraledighetslagen och semesterlagen. Dessutom kommer vi att kunna behandla fler ämnen som rör lönekonsultens yrkesroll och tillämpningen av Reko, säger Therese Andersson, affärsområdeschef Medlem på FAR.

En annan nyhet är att FAR kommer att publicera ett urval av exempelfrågor och svar från lönekonsultexamen. Det är något som har varit efterfrågat. 

Ny rådgivare inom lön

Emelie Hansson, auktoriserad lönekonsult FAR och Senior Manager Payroll Services på Grant Thornton, kommer att börja arbeta deltid med medlemsrådgivning på FAR.

– Det känns spännande och utvecklande men också lite nervöst. Jag är en person som drivs av utveckling och jag ser fram emot att få stötta mina kollegor. Jag ser en stor potential i branschen och det ska bli kul att se vad vi tillsammans kan göra för våra lönekollegor.

Målet är att skapa en plattform där medlemmarna kan få stöd och vägledning i lönefrågor.

– Jag vill också arbeta för att stärka sammanhållningen och inkluderingen bland lönekonsulter inom FAR. Genom att bygga ett gemensamt nätverk där vi kan dela kunskap och erfarenheter tror jag att vi kan driva branschen framåt på ett positivt sätt, säger Emelie Hansson.

Från och med den 2 april blir det möjligt att ställa frågor om lönehantering till medlemsrådgivningen. FAR kommer även att utveckla utbildningsstegen inför auktorisation och utbildningsplanen för vidareutbildningstimmar.

Therese Andersson

Affärsområdeschef Medlem

08-506 112 13 therese.andersson@far.se