2023-06-16
FAR-bloggen

Grattis – till världens bästa jobb!

Tack högsäsong, och välkommen årets bästa dag, #redovisningskonsultensdag!

Vilken härlig känsla, ny dag och nya möjligheter – för det bästa med konsultrollen är ingen dag är den andra lik.

Som auktoriserade redovisningskonsulter har ni en viktig roll i näringslivet, där ni fungerar som företagarens bollplank inom en mängd olika områden. Ni ger dagligen stöd inom budget, prognoser, kassaflöden, hållbarhet och systemuppsättningar för att nämna några områden.  Listan kan göras lång, men det viktigaste av allt är att ni är lyhörda för era kunders behov och skapar värdeskapande rådgivning.

Våga ställa frågor

Här vill jag ännu en gång betona vikten av att förstå kundens verksamhet, och våga ställa frågor. Be kunden berätta om hur de prissätter sina produkter/tjänster, vilka tillväxtmöjligheter de ser och vilken vision ägarna har för bolaget. Även denna lista går att göra lång, och genom att vara nyfikna och aktivt lyssna kan ni identifiera kundens behov och deras viktigaste frågor på både kort och lång sikt.

Samtal skapar affärer

Många gånger börjar det med ett samtal, där ni ställer öppna och kraftfulla frågor och kommer ihåg att lyssna aktivt - var nyfiken! Det är genom samtal ni kan omsätta svaren till en affär och paketera er rådgivningstjänst på ett sätt som möter kundens behov.

Mitt råd till er ta vara på alla tillfällen till kommunikation med era kunder, för själva samtalet är värdeskapande både för dig och din kund. Dialogen och rådgivningen tycker jag är det som gör rollen till världens bästa jobb.

Redovisningskonsultens dag

Behöver jag verkligen påminna om den skillnad ni som auktoriserad redovisnings gör för era kunder? Sannolikt inte. Så var stolt över ert jobb och er yrkesroll!

Stort Grattis alla redovisningskonsulter på er dag!

För er som är företagare, glöm inte att lägga det värdefullaste ditt företag har i handen på en auktoriserad redovisningskonsult!

Camilla Carlsson är auktoriserad redovisningskonsult på FAR. I FAR-bloggen skriver hon främst om aktuella frågor kopplade till redovisning och konsultens roll i företagen. Sprid gärna texten vidare om du finner den intressant.

camilla.carlsson@far.se

08 506 112 24

Vill du prenumerera på nya inlägg?

Ta del av del av det senaste från FAR:s experter kring aktuella händelser som påverkar vår bransch. 

Senaste inläggen i FAR-bloggen

Alla inlägg i FAR-bloggen