Gillar du siffror och vill arbeta med människor?

FAR är en branschorganisation för redovisningskonsulter, lönekonsulter, revisorer och skatterådgivare. Vi ger dig kunskap och information om en bransch som erbjuder jobbmöjligheter inom en rad olika yrken.

Gillar du siffror?

Redovisning är siffror, så klart. Men jobbar du som redovisningskonsult hjälper du inte bara dina kunder (till exempel olika företag) med årsredovisningar – du jobbar också med digitala verktyg, IT-säkerhet och hållbarhetsfrågor. Målet är att kundens företag ska lyckas – och att du ska trivas på jobbet.

Vill du jobba med lön hela året?

Lön, semester och förmåner är något som alla gillar. Lönekonsulten är spindeln i nätet för sina kunder (till exempel olika företag) och deras anställda. Arbetsuppgifter växer från enklare administration till digitala system och utveckling. Du bestämmer takten.

Utbildning?

Redovisnings- och lönekonsulter jobbar i  team där arbetsuppgifterna är breda och omväxlande och du får möjlighet att lära dig ett yrke från grunden. Vägarna till jobb är många, men att läsa ekonomi på gymnasiet är en bra början. Yrkeshögskola, högskola eller universitet är förslag på fortsättningen. Jobb finns det gott om och ingångslönen är bra. Oavsett om du vill börja jobba efter gymnasiet eller studera några år till är detta en framtidsbransch som erbjuder många karriärvägar.

 

Revisor med många bollar i luften

Som revisor granskar du företags redovisning och hur styrelsen förvaltar verksamheten. Du kan också granska företagets hållbarhetsredovisning och ge råd i ekonomiska frågor. För att bli revisor ska du läsa ekonomi på högskola eller universitet. Arbetsmarknaden är mycket god och ingångslönen bra. Dessutom kommer behovet av revisorer att öka de kommande åren.

Skatterådgivare med känsla för hållbarhet

Skatterådgivaren hjälper företag att redovisa och betala skatt på ett korrekt, långsiktigt och hållbart sätt. Rådgivningen kan handla om allt från inkomstskatt till internationell beskattning. Vägarna till yrkesrollen skatterådgivarna är flera, men de flesta har läst juridik eller ekonomi på universitet eller högskola.

 

 
Följ oss på Linkedin

Prenumerera på nyhetsbrev från FAR

  • Koll på regelverk
  • Inspiration
  • Utbildningstips
  • Inbjudningar till event och webbinarier