Från Räddningstjänsten till Revisorsvärlden

Saga jobbar som revisor i Umeå men hennes väg till yrket har varit allt annat än rak. Tidigare var hon anställd inom räddningstjänsten, en erfarenhet som har stärkt hennes förmåga att hantera stress och att alltid stå upp för det som är rätt. Idag är det viktiga erfarenheter som stärker henne i rollen som revisor.

 

"Hos räddningstjänsten lärde jag mig att arbeta under press och jag lärde mig också mycket om mig själv," förklarar Saga. "Det är viktigt att en revisor kan stå upp för det som är rätt, annars förlorar vi hela den kvalitetssäkrande tyngden."

Saga betonar att revision inte bara handlar om siffror, utan också om att förstå och utveckla företagen hon arbetar med. Hennes praktiska bakgrund och förmåga att förstå processer gör att hon effektivt kan granska och ge insikter som bidrar till företagens utveckling.

"Det roligaste med att vara ute hos kunderna är att få en inblick i deras verksamhet," säger hon. "De är super stolta över sina företag och när man ställer frågor om deras verksamhet kan man verkligen se hur de blommar upp."

Saga beskriver hur hennes bakgrund inom räddningstjänsten, där hon arbetade i en miljö där snabba beslut var avgörande, har hjälpt henne i revisorsrollen. Detta, tillsammans med hennes förmåga att vara både praktiskt lagd och social, gör att hon skiljer sig från många andra i branschen.

"Jag är strukturerad hemma också," tillägger hon med ett leende. "Jag sorterar barnens kläder stående vilket inte heller är helt normalt."

Saga ser revision som ett sätt att ständigt utvecklas och lära nytt, vilket håller henne motiverad och gör att hon ser fram emot varje arbetsdag. Detta engagemang och hennes unika perspektiv gör att hon inte bara är en revisor, utan en ovärderlig rådgivare för de företag hon arbetar med.

"Revision är inte bara ett jobb för mig, det är en möjlighet att göra skillnad, att hjälpa företag att växa och vara en del av något större."

Mer än bara siffror

Mer om revisorsrollen