2024-06-18
Nyheter

Grattis alla nya auktoriserade redovisningskonsulter och lönekonsulter!

Vid senaste provtillfället klarade 33 redovisningskonsulter och åtta lönekonsulter auktorisationsprovet. De får nu titulera sig Auktoriserad Redovisningskonsult FAR respektive Auktoriserad Lönekonsult FAR. Stort grattis!

I provet för att bli Auktoriserad redovisningskonsult FAR ingår två delprov, dels allmänna konsultfrågor och dels ett praktikfall. För att bli godkänd krävs totalt 75 procent rätt.

I provet för att bli Auktoriserad lönekonsult FAR ingår följande delar: reko- och konsultrollen, kort fakta, allmän lönekunskap samt löneberäkningar. För att bli godkänd krävs totalt 75 procent rätt och utöver det minst 50 procent på varje delprov. Skrivtiden är 6 timmar för båda proven.

– Just tiden är en utmaning, så det är viktigt att disponera tiden och lita på sig själv och den kunskap och erfarenhet som man har samlat på sig under sina år som lönekonsult, säger Birgitta Åhlander, Auktoriserad Redovisningskonsult FAR.

När kommer nästa provtillfälle? 

Nästa examen är den 5 november 2024 

FAR har även en förberedelsekurs, som många väljer att gå, som hålls den 26–27 september.   

Mer tips och råd om auktorisationsproven

REDOVISNING: På far.se finns information om vad som krävs för att få skriva examensprovet och hur du förbereder dig på bästa sätt. Här finns även det senaste provet publicerat. Läs mer 

LÖN: Funderar du på att skriva examen och bli auktoriserad lönekonsult via FAR, här hittar du ett urval av exempelfrågor med svar.