Planera höstens utbildningstimmar

Nu är det hög tid för revisorer, redovisningskonsulter och lönekonsulter att boka utbildningar inför hösten 2021. FAR:s lokala dagar, nyhetsdagar och utbildningspaket är några tips på hur du får en bra balans mellan ny kunskap och nödvändig repetition. Och möjligheten till att delta i utbildningarna online finns kvar även i höst.

Pandemin påverkade många utbildningar och mycket blev inte som tänkt. Inför hösten är det därför särskilt viktigt att planera för att vara i fas med sina utbildningstimmar.

Utbildningskravet säkerställer kvalitet

Som auktoriserad har man ett ansvar att vidareutbilda sig varje år, och det kravet fyller flera syften. Yrkesrollen kräver stor kunskap och du ska hålla dig à jour i många ämnen. Men, utbildningskravet är också angeläget för branschen som helhet.

– Utbildningskravet är ett sätt att säkerställa kvaliteten i branschen och att de som jobbar i den kan sina saker, menar Robert Wennberg, produktchef på FAR.

För att möta efterfrågan har FAR hösten 2021 ett bredare kursprogram än tidigare. Längre kurser, kurser online och utbildningspaket kompletteras med ett utbud av halvdagsutbildningar, något som många efterfrågat.

Nyhetsdagar med aktualitet och fördjupning

Trots ett brett utbud kan det ibland vara svårt att hitta något ”nytt” för den revisor eller konsult som arbetat länge i branschen.

– Jag vill slå ett slag för våra nyhetsdagar, där man inte bara får senaste nytt i många ämnen, utan också fördjupningar. Våra specialister har örat mot marken och vet vilka frågor som behöver plockas upp. Nyhetsdagarna blir ett sätt att hålla sig à jour – och samtidigt få en repetition av gamla kunskaper, menar Robert.

Ett annat tips är att använda FAR:s utbildningspaket med e-kurser, nyhetsdagar och webbinarier i sin personliga utbildningsplan.

– Många använder e-kurserna som repetition när en särskild fråga är aktuell i det egna arbetet. Det blir en perfekt uppdatering i ett specifikt ämne.

Online eller på plats – du väljer

Hösten 2021 blir – förhoppningsvis – den första i ”det nya normala”. Undersökningar visar att många, kanske så många som tre av tio, uppger att de ändå endast vill gå kurser online. FAR erbjuder därför hybridutbildningar som komplement till kurser på plats. Varje utbildning ges online, åtminstone vid ett tillfälle per utbildningsår. Förhoppningsvis ska det också underlätta planeringen för var och en, menar Robert.

– Det blir ytterligare en aspekt när du ska planera din utbildningshöst: Hur ska jag gå mina kurser? När ska jag delta på plats och när passar det bättre online? Hos FAR kan du göra både och.

Robert Wennberg

Affärsområdeschef Medlem

08-506 112 06 robert.wennberg@far.se

Trygg kompetensutveckling med FAR