VBA och Makron

Den här onlinekursen introducerar dig till världen av VBA och makron, och hur de kan hjälpa dig spara tid och ansträngning när du har processer som du känner kan automatiseras.

Auktoriserad lönekonsult Auktoriserad redovisningskonsult Auktoriserad/godkänd revisor Controller Ekonomiassistent Ekonomichef/CFO Företagsekonom Lönekonsult Redovisningsansvarig/chef Redovisningskonsult Revisorsassistent Skatterådgivare/konsult

Kursbeskrivning

Kursen är under omarbetning och går därför inte att köpa.

’Visual Basic’ är ett programmeringsspråk som dels används av Microsoft för att skapa Excel, Word, och andra Office program. VBA, eller ’Visual Basic for Applications’ är ett program som vi kan använda för att manipulera makron till att bli så anpassade som möjligt, samt för att skapa ny Visual Basic-kod.

Kursen i VBA och makron är tillämpad för dig som har genomfört Excelkursen Excel Bas och har grundkunskap i hur makron fungerar. Kursen hjälper dig som nybörjare till VBA att läsa, hantera och skapa ny kod i Visual Basic. Bland annat lär du dig skapa funktioner som kan framkallas med hjälp av en knapp, hur man ser till så att funktioner fungerar oavsett förhållanden, samt hur man får Excel att be om indata.

Kort om kursen

 • Tillgång till kursen: 12 månader
 • 21 lektioner fördelade på 4 kapitel
 • Total videotid: 50 minuter
 • Genomsnittlig längd per lektion: 3 min

Varje kapitel följs av ett kort prov som testar dina nya kunskaper, både teoretiskt och praktiskt.

Onlinekursen är ett samarbete mellan FAR och Learnesy.

Kapitel

 1. Makron och Utvecklarefilken
 2. Kom igång med VBA
 3. VBA fördjupning
 4. Anpassade makron

Exempellektion

Lärare

Så här navigerar du på Learnesys plattform

FAR Online

 • Ekonomi

  265 kr

  / månad och användare

  För dig som jobbar med redovisning, ekonomitjänster och skatt. Innehåller lagar, FAR:s och BFN:s regler. Med möjlighet att välja till IFRS.

 • IFRS och Finans

  345 kr

  / månad och användare

  Djuplodande regelverk för finansmarknaden. Innehåller EU-rätt, svenska lagar, myndighetsregler och självreglering från exempelvis Aktiemarknadsnämnden och börserna.

 • Revision

  345 kr

  / månad och användare

  Revision är en paketlösning för FAR Online som är anpassat för dig som är revisor och behöver tillgång till lagar och regler inom revison, redovisning och skatt.

 • Total

  560 kr

  / månad och användare

  Allt vårt material. För dig som jobbar många olika sorters kunder/företag eller för dig som är revisor för noterade eller finansiella företag.