Excel pivottabeller – online

Excelkurs – fördjupning pivottabeller är en Excelkurs som riktar sig till dig som är nybörjare eller självlärd kring Pivottabeller, och som snabbt vill utvecklas till en mästare med verktyget. Kursen börjar med grunderna kring en pivottabell och går sedan igenom flera av Pivottabellens funktioner. 

Auktoriserad lönekonsult Auktoriserad redovisningskonsult Auktoriserad/godkänd revisor Controller Ekonomiassistent Ekonomichef/CFO Lönekonsult Redovisningsansvarig/chef Redovisningskonsult Revisorsassistent Skatterådgivare/konsult

Kursbeskrivning

Pivottabeller är kanske det mest kraftfulla analysverktyget i Excel, men det är många som inte utnyttjar det då man upplever att det är mer komplicerat än det faktiskt är. Målsättningen med kursen Fördjupning Pivottabeller är att du på ett effektivt sätt ska navigera i Excel för att kunna analysera och visualisera data med en Pivottabell.

Kort om kursen

 • Tillgång till kursen: 12 månader
 • Ca 50 lektioner
 • Beräknad tid för genomförande: 4 timmar
 • Genomsnittlig lektionslängd: 2 min 30 sek

Introduktionsvideo

Tidsåtgång

Onlinekursen består av cirka 50 korta lektioner som totalt blir ca 2 timmar i videotid. Du har tillgång till kursen under 12 månader så du kan gå tillbaka och repetera.

Syftet med onlinekursen är att du snabbt ska bli en bekväm och mer effektiv användare av Excel, och göra Excel till ett större hjälpmedel i ditt arbete. Du kommer lära dig bemästra Pivottabeller och funktionaliteter som bidrar till att du sparar tid och får en högre kvalité i ditt arbete. Kursen innehåller också Excelprov och övningsfiler som du får träna på.

Efter kursen kommer Excel vara ett mer naturligt hjälpmedel i ditt arbete. Bland annat kommer du ha lärt dig hur du hanterar en databas och analyserar dem med hjälp av Pivottabeller. Se kursens kapitelnamn för mer information.

Onlinekursen är ett samarbete mellan FAR och Learnesy.

Kursinnehåll

 1. Introduktion till pivottabeller
 2. Att bygga pivottabeller 
 3. Gruppera pivottabeller 
 4. Sortera pivottabeller 
 5. Filtrera pivottabeller
 6. Utsnitt 
 7. Beräkningar i pivottabeller
 8. Format för pivottabeller
 9. Pivotdiagram
 10. Tips för pivottabeller

Bra att veta

Kursen ställer inga krav på förkunskaper. Den kommer göra mest nytta för dig som redan arbetar regelbundet i Excel men inte arbetar med pivottabeller. 

Version av Excel
Excelkursen är inspelad i den senaste versionen av Excel och fungerar bra med alla version förutom Excel för Mac 2013 och äldre.

Den här kursen finns också i engelsk version: Excel PivotTables Guide

Kursomfattning
3 vidareutbildningstimmar.
 

Företagspaketering

Vi erbjuder företags- och avdelningspaketering för våra excelkurser. En populär paketering är kurserna Excel BasExcelfunktioner fördjupning och Excel pivottabeller. Lämna dina uppgifter så hör vi av oss och tar det vidare därifrån!

 
 

Exempellektion

1.1 Vad är en Pivottabell? 

7.1 Hur man lägger till ett beräkningsfält i en pivottabell

 

FAR Online paket

 • Ekonomi – grundläggande redovisnings- och skatteregler

  325 kr

  / månad och användare

  För dig som jobbar med redovisning, ekonomitjänster och skatt. Innehåller lagar, FAR:s och BFN:s regler. Med möjlighet att välja till bl.a. IFRS och Fastighet.

 • IFRS och Finans – djuplodande regelverk för finansmarknaden

  415 kr

  / månad och användare

  Djuplodande regelverk för finansmarknaden. Innehåller EU-rätt, svenska lagar, myndighetsregler och självreglering från exempelvis Aktiemarknadsnämnden och börserna.

 • Revision – lagar och regler inom revison, redovisning och skatt

  415 kr

  / månad och användare

  Revision är anpassat för dig som är revisor och behöver tillgång till lagar och regler inom revison, redovisning och skatt. Paketet innehåller även FAR:s rekommendationer och uttalanden, BFN:s regelverk och RI:s avgöranden.

 • Total – allt material i FAR Online, såväl svenska lagar och regler som EU-rätt

  660 kr

  / månad och användare

  För dig som jobbar med många olika sorters kunder/företag eller för dig som är revisor för noterade eller finansiella företag, och vill ha tillgång till allt material i FAR Online.

Mer om FAR Online