Deklaration av K10

Vi går först översiktligt igenom grunderna för utdelning och kapitalvinst för ägare till kvalificerade aktier för att sedan ge oss i kast med K10-blanketten. 

 • Grunderna för K10-blanketten 
 • Utdelning och kapitalvinst för ägare till kvalificerade aktier 
 • Hantering av komplexa ägarstrukturer i blanketten 
Auktoriserad lönekonsult Auktoriserad redovisningskonsult Auktoriserad/godkänd revisor Lönekonsult Redovisningskonsult Revisorsassistent

Kursbeskrivning

Under denna timme får du en ökad förståelse för hur K10-blanketten fungerar, vad som ska fyllas i vilken ruta samt bakgrunden till varför viss information måste lämnas. Vi kommer även in på hur komplexa ägarstrukturer ska hanteras i blanketten. 

Kursinnehåll

Under den första delen av webbinariet får du en översiktlig genomgång av 3:12-reglerna för att förstå hur utdelningar och kapitalvinster på s.k. kvalificerade andelar beskattas och varför.

I den andra delen görs en praktisk genomgång av hur årets gränsbelopp ska beräknas på K10-blanketten för olika delägare i ett företag med beaktande av utbetalda löner i företaget och vi tittar närmare på hur en utdelning ska tas upp till beskattning för de olika delägarna.

I samband med de praktiska exemplen kommer vi tydliggöra vanliga fällor och fel och titta närmare på hur lågbeskattade gränsbelopp beräknas i komplicerade ägarstrukturer.

 • Allmänt om kvalificerade aktier 
 • Vad är nytt i årets K10 
 • Löneunderlaget och olika ägarstrukturer 

Frågor och svar

Lärare

Det här är ett FAR-webbinarium

Lärarledda expertföreläsningar

Våra webbinarier är lärarledda expertföreläsningar som du följer i realtid via webben. Under webbinariet finns möjlighet att ställa frågor och få svar direkt. Webbinarierna spelas också in och du får tillgång till inspelningen senast en vecka efter att webbinariet har sänts. Du har sedan tillgång till inspelningen i tre månader.

Vidareutbildningstimmar
Dina utbildningstimmar kommer att registreras när du har genomfört webbinariet. För att detta ska kunna registreras hos FAR måste du logga in på Mina sidor och slutföra webbinariet personligen i samband med realtidssändningen.

Kolla om din dator funkar med våra webbinarier
För att säkerställa att din dator är kompatibel för våra webbinarier kan du testa det här.

Webbinariet ingår i FAR:s Utbildningspaket online.

Utbildningspaketet innehåller allt från kortare nyhetsuppdateringar till fördjupande kurser i många olika ämnen.

Läs mer

FAR Online

 • Ekonomi

  265 kr

  / månad och användare

  För dig som jobbar med redovisning, ekonomitjänster och skatt. Innehåller lagar, FAR:s och BFN:s regler. Med möjlighet att välja till IFRS.

 • IFRS och Finans

  345 kr

  / månad och användare

  Djuplodande regelverk för finansmarknaden. Innehåller EU-rätt, svenska lagar, myndighetsregler och självreglering från exempelvis Aktiemarknadsnämnden och börserna.

 • Revision

  345 kr

  / månad och användare

  Revision är en paketlösning för FAR Online som är anpassat för dig som är revisor och behöver tillgång till lagar och regler inom revison, redovisning och skatt.

 • Total

  560 kr

  / månad och användare

  Allt vårt material. För dig som jobbar många olika sorters kunder/företag eller för dig som är revisor för noterade eller finansiella företag.