Kompetensutveckling för ekonomichefer

I höst finns en ny möjlighet att gå FAR:s ekonomichefsutbildning. Johan Nylander, ekonomichef på Moveum, gick utbildningen under förra hösten för att få nya perspektiv och tillfälle att reflektera kring sitt arbete.

Johan Nylander är ekonomichef på Moveum.

FAR:s ekonomichefsutbildning riktar sig till den som är ekonomichef eller har en liknande roll och vill få fördjupad kompetens inom verksamhetsstyrning. En som har valt att gå utbildningen är Johan Nylander, ekonomichef på Moveum. Han såg ekonomichefsutbildningen som en möjlighet att få ställa utmanande frågor till sig själv, både kring sitt eget arbete och om sitt förhållande till ledningen.

– Jag agerar egentligen mer som en komplett ekonomifunktion än en ekonomichef och gör allt från löpande bokföring till upprättande av bokslut och samverkan med revisorer. Den största utmaningen i min roll är att veta hur mitt arbete ska skötas för att ledningen ska vara tillfredsställd.

Vad tycker du om FAR:s ekonomichefsutbildning?

– Jag är väldigt nöjd med utbildningen. Den varvar intressanta föreläsningar med olika gruppuppgifter. Ett stort plus är möjligheten att knyta kontakter med personer som har en liknande roll, gärna i en annan bransch, säger Johan Nylander.

Vad tar du med dig i din roll som ekonomichef?

– Utbildningen har hjälpt mig att definiera min roll och vad jag förväntar av mig själv – och vad mina kollegor förväntar sig av mig. Jag har även lärt mig vikten av att ha en bra dialog med ledningen.

För dig som vill utvecklas som ekonomichef och få fördjupad kompetens inom verksamhetsstyrning finns nu möjlighet att anmäla dig till höstens utbildning.