Power BI - Grundkurs

Learnesys Power BI-kurs, som är utformad för nybörjare, är en onlineutbildning som fokuserar på att skapa dynamiska rapporter och visualiseringar med Power BI, ett verktyg för affärsintelligens från Microsoft. Kursen täcker centrala koncept som datatransformering i Power Query, DAX-formler, skapande av dashboards, visualisering och dataanalys.

Auktoriserad lönekonsult Auktoriserad redovisningskonsult Auktoriserad/godkänd revisor Controller Ekonomiassistent Ekonomichef/CFO Lönekonsult Redovisningsansvarig/chef Redovisningsekonom Redovisningskonsult Revisorsassistent Skatterådgivare/konsult

Kursbeskrivning

Den här kursen är för alla som vill komma igång med Microsoft Power BI, Microsofts program som visualiserar stordata och ger dig insikter som gör att du snabbt kan fatta välgrundade beslut. För den här kursen behöver du inga förkunskaper eftersom vi börjar från början.

Kursen erbjuder flexibilitet, vilket gör att du som användare kan fortskrida i egen takt och får tillgång till materialet i 12 månader. Den är strukturerad i ca 35 lektioner fördelade på 8 kapitel och tar sammanlagt ungefär 4 timmar att genomföra. Efter avslutad kurs får deltagarna ett personligt och delbart kursdiplom. Dessutom inkluderar kursen praktiska övningar och quiz, vilket förbättrar lärandeupplevelsen. Stöd för kursinnehållet är tillgängligt via Learnesys forum och resursbank.

Kort om kursen

 • Tillgång till kursen: 12 månader
 • Ca 35 lektioner
 • Beräknad tid för genomförande: 4 timmar

Introduktionsvideo till Power BI Bas

Onlinekursen är ett samarbete mellan FAR och Learnesy.

Kapitel

 1. Kom igång med Power BI
 2. Hantera data
 3. Mått och DAX-formler
 4. Arbeta med kolumner
 5. Power BI tjänsten
 6. Datatransformering i Power Query
 7. Datatransformering med M
 8. Datamodellering och relationer

Bra att veta

Notera att Power BI Desktop inte fungerar för Mac.

Kursen finns också i engelsk version: Power BI Essentials

Kursomfattning

4 vidareutbildningstimmar

Exempellektion

Power BI-portalen - I denna lektion går vi igenom Power BI portalens uppbyggnad och hur du navigerar i den.