2024-06-03

Juridiska redaktörer för digitala tjänster

Är du jurist med intresse för språk och informationstjänster och vill vara med och utveckla en verksamhet i stark tillväxt? Vi söker dig som har läst juridik på universitetsnivå och har ett intresse för och en god systematisk förståelse av lagar, självreglering och andra regelsystem.
Sista ansökningsdag: 2024-06-23

Är du jurist med intresse för språk och informationstjänster och vill vara med och utveckla en verksamhet i stark tillväxt? 

Vi söker nu två juridiska redaktörer till förlagsredaktionen som kan hjälpa oss i den digitala förändringsresa vi gör. Som redaktör kommer du tillsammans med andra redaktörer löpande arbeta med och delta i utvecklingen av vår regelutgivning och digitala distribution. Det finns goda möjligheter att vara involverad i vår tekniska utveckling och/eller skriva för att förmedla juridisk information till i första hand ekonomer. 

Arbetsuppgifterna inkluderar att bevaka och bearbeta material från olika informationskällor för att hålla vår online-tjänst ständigt uppdaterad samt sätta informationen i ett sammanhang och tillgängliggöra den för våra kunder. Genom korrekturläsning och andra kontroller säkerställer vi att informationen är korrekt och relevant för att tillhandahålla största möjliga nytta till våra kunder. Tjänsterna kan baserat på den sökandes intressen kombineras med exempelvis skrivuppgifter eller teknikutveckling. 

Vi söker dig som har läst juridik på universitetsnivå och har ett intresse för och en god systematisk förståelse av lagar, självreglering och andra regelsystem. 

Du ska ha mycket god språkkänsla, vara systematisk och ha förmåga att arbeta effektivt självständigt och ihop med andra. Du ska också vara ansvarsfull och noggrann. Ett intresse för och kunskap om AI, teknikutveckling och nya lösningar är meriterande. 

Tjänsterna är provanställningar på 6 månader med goda chanser till tillsvidareanställning, tjänstgöringsgrad 100 %, placeringsort i Stockholm med möjlighet att delvis arbeta på distans. 

Om FAR 

FAR utvecklar ekonomi-Sverige och ger näringsliv och samhälle tydliga spelregler, rätt kompetens och tillförlitlig information. FAR är en branschorganisation inom redovisning, revision och rådgivning, och är ett av Sveriges största privata utbildningsföretag inom ekonomiområdet med cirka 300 årliga utbildningstillfällen. FAR har även den ledande tjänsten för digital tillgång till regler och handledning inom ekonomiområdet, FAR Online. 

FAR har cirka 5 000 medlemmar och cirka 1 000 anslutna medlemsföretag. FAR:s medlemmar är auktoriserade och godkända revisorer, redovisningskonsulter, skatterådgivare, lönekonsulter och specialister samt små och stora företag inom redovisning, revision och rådgivning. Revisorer auktoriseras av Revisorsinspektionen, som också utövar myndighetstillsyn. FAR auktoriserar redovisningskonsulter, lönekonsulter och skatterådgivare och utövar kvalitetskontroll över dessa. 

FAR hjälper branschen att göra nytta för näringsliv och samhälle. FAR:s uppdrag från medlemmarna är att klargöra god yrkessed, paketera och förmedla kunskap samt att driva opinionsbildning. Verksamheten består idag av ca 50 medarbetare som arbetar i moderna lokaler centralt i Stockholm. 

Ytterligare information om FAR kan du få på www.far.se. Vår online-tjänst FAR Online hittar du på www.faronline.se 

Vill du veta mer om arbetet är du välkommen att kontakta David Nylund (förlagschef), david.nylund@far.se eller Maria Jaktlund (HR-ansvarig), maria.jaktlund@far.se. 

Din ansökan med meritförteckning vill vi ha senast den 23 juni. Bakgrundskontroll görs på slutkandidaterna. Ansökningarna behandlas löpande. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök här