2022-06-20

Driven kommunikatör med ett brinnande intresse för näringsliv och samhälle

Är du en vass kommunikatör som inspireras av att ta tag i knepiga ämnen och göra engagerande innehåll för olika kanaler? Har du dessutom ekonomistudier i bagaget eller ett brinnande intresse för näringslivs- och samhällsfrågor så är du kanske den vi söker.
Sista ansökningsdag: 2022-08-08

Är du en vass kommunikatör som inspireras av att ta tag i knepiga ämnen och göra engagerande innehåll för olika kanaler? Har du dessutom ekonomistudier i bagaget eller ett brinnande intresse för näringslivs- och samhällsfrågor så är du kanske den vi söker.

I rollen som kommunikatör på FAR ingår du i en kommunikationsavdelning bestående av fem personer. Tillsammans ansvarar vi för produktionen av innehåll till FAR:s olika kanaler, bland annat far.se som är FAR:s nyhetsnav, nyhetsbrev, sociala medier, poddar, FAR:s medlemstidning Balans samt sajten tidningenbalans.se. Kommunikationsavdelningen ansvarar också för PR och opinionsbildning.

Revisions- och rådgivningsbranschen befinner sig i en spännande tid med många viktiga framtidsfrågor på agendan, både nationellt och internationellt. Det handlar bland annat om hållbarhet, digitalisering och branschens attraktionskraft. Vi söker nu en utvecklingsorienterad och nyfiken kollega som kan hjälpa oss att ta vår kommunikation till nya nivåer och nå våra högt uppsatta mål.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du är strukturerad och driven och klarar av att ha många bollar i luften. Du är också bra på att förklara och presentera komplicerade frågor på ett enkelt och tillgängligt sätt. Det är också viktigt att du är lyhörd, relationsbyggande och bra på att samarbeta med kollegor inom olika delar av verksamheten. Du inspireras av att prova nya format och idéer - och självklart är det viktigt för dig att ha kul på jobbet! 


Exempel på arbetsuppgifter: 
 

 • Skriva texter till FAR:s olika kanaler, som far.se, tidningenbalans.se
 • Sätta ihop nyhetsbrev i Dynamics och EditNews
 • Skriva kortare texter till e-postutskick och eventsinbjudningar
 • Publicering av text på FAR:s webbar samt anpassning utifrån sökordsoptimering
 • Arbeta med bildhantering och redigering med syfte att göra anpassningar för olika kanaler
 • Löpande planering och publicering i FAR:s sociala medier
 • Skriva pressmeddelanden
 • Producera rörligt material


Om FAR:
 

FAR är en branschorganisation inom redovisning, revision och rådgivning, och är ett av Sveriges största privata utbildningsföretag inom ekonomiområdet med cirka 300 årliga utbildningstillfällen. FAR har även den ledande tjänsten för digital tillgång till regler och handledning inom ekonomiområdet, FAR Online.  

FAR har drygt 5 000 medlemmar och strax under 1 000 anslutna medlemsföretag som sysselsätter runt 16 000 personer. FAR:s medlemmar är auktoriserade och godkända revisorer, redovisningskonsulter, skatterådgivare, lönekonsulter och specialister samt små och stora företag inom redovisning, revision och rådgivning.  

FAR hjälper branschen att göra nytta för näringsliv och samhälle. FAR:s uppdrag från medlemmarna är att klargöra god yrkessed, paketera och förmedla kunskap samt att driva opinionsbildning.  

Verksamheten består i dag av 44 medarbetare som arbetar i moderna lokaler centralt i Stockholm.  


Vi söker dig som har:
 

 • Relevant utbildning inom kommunikation eller journalistik
 • Erfarenhet från webbpublicering, gärna i Episerver
 • Erfarenhet av att arbeta med uppdateringar och uppföljning av innehåll i sociala medier
 • Grundläggande kunskaper i Photoshop eller likvärdigt program
 • Goda kunskaper i Microsoft Office
 • Kunskaper inom ekonomi (utbildning eller arbetslivserfarenhet)
 • Dokumenterad erfarenhet av att skriva om komplicerade frågor på ett lättillgängligt sätt
 • Dokumenterat god samarbetsförmåga
 • Kunskaper i Microsoft Dynamics är meriterande

 
Ansökan:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde efter sommaren. Du ansöker med CV och personligt brev. Sista ansökningsdag är den 8 augusti 2022, men vänta inte med din ansökan – urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.  

Har du frågor om tjänsten, kontakta kommunikationschef Pernilla Halling, pernilla.halling@far.se  eller HR-chef Maria Elg, maria.elg@far.se.

Ansök här