2023-01-02

Bolagsjurist till FAR

Är du jurist med intresse för att hantera avtal men som även har ett intresse för att lämna rådgivning och utreda rättsfrågor? Då kan detta jobb vara något för dig!
Sista ansökningsdag: 2023-03-01

Arbetsbeskrivning

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att tillsammans med FAR:s chefsjurist säkerställa att FAR följer gällande lagar och regler. Detta innebär att du bland annat får hantera koncernens avtal, stötta säljavdelningen vid förhandling av avtal och följa rättsutvecklingen inom de områden som berör koncernens verksamhet. Utöver det arbetar du med att stötta våra medlemmar i medlemsrådgivning genom att tolka, förklara samt ge stöd och råd utifrån gällande lagstiftning inom främst associationsrätt och dataskyddsförordningen. Du kan också få möjligheten att delta i olika utredningar, svara på remisser och kommunicera med externa organisationer och myndigheter. Arbetet är varierande och du får snabbt stort eget ansvar och möjlighet att påverka dina arbetsuppgifter.

Vi på FAR erbjuder dig ett intressant arbete i en organisation med högt i tak och trevliga, kompetenta kollegor.

Vem är du?

Vi söker dig som har en juristexamen, tidigare juris kandidatexamen, med cirka två års arbetslivserfarenhet. Du ska ha goda kunskaper inom avtalsrätt och associationsrätt. Kunskap om dataskyddsförordningen eller ett intresse för de frågorna ses som särskilt meriterande. Det är positivt om du har kunskaper inom grundläggande ekonomi och redovisning. Notarietjänstgöring är meriterande.

Du är analytisk, noggrann och har lätt att ta till dig ny information. Du har lätt att knyta kontakter och bygga nätverk. Du gillar att ta egna initiativ och har en utpräglad servicekänsla. Du har mycket god förmåga att utrycka dig såväl skriftligt som muntligt både på svenska och på engelska.

Tjänsten förutsätter goda kunskaper i både svenska och engelska.

Frågor och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek Law, Ulriikka Järnefelt telefon 0766 33 14 40. Sök gärna tjänsten snarast då urval och intervjuer hålles löpande. Ansökningsformulär hittar du på jurek.se