2021-04-23

Auktoriserad revisor

FAR söker en auktoriserad revisor som brinner för att utveckla revisionsyrket genom utbildning och medlemsrådgivning och på så sätt bidra till att utveckla yrket för framtiden, till nytta för näringsliv och samhälle.
Sista ansökningsdag: 2021-06-30

FAR söker en auktoriserad revisor som brinner för att utveckla revisionsyrket genom utbildning och medlemsrådgivning och på så sätt bidra till att utveckla yrket för framtiden, till nytta för näringsliv och samhälle.  

 

Om rollen 

Genom ditt stora intresse för revision, revisionsmetodik och utvecklingen av dessa arbetar du tillsammans med oss kollegor och vårt Expertnätverk för att klargöra god yrkessed och förmedla kunskap. I rollen ingår att förmedla kunskap bl.a. genom att initiera, ta fram och hålla utbildningar inom revision och revisionsnära områden, samt arbeta med hur vi möter framtida behov som t.ex. hållbarhetsutbildningar.  

Du drivs av möjligheten att utveckla samt påverka branschen genom att ligga steget före i frågor rörande god yrkessed, opinionsbildning, remissarbete och etik. Genom medlemsrådgivningen kommer du i kontakt med våra medlemmar och bistår med vägledning inom revisionsmetodik. Vidare är du social och trygg med att representera FAR hos medlemmar och samarbetspartners, även i det internationella forumet.   

Du förväntas ha mycket kontakt med våra medlemmar för att förstå deras behov och för att hjälpa dem på olika sätt och därmed bidra till hög nöjdhet bland våra medlemmar.  

Din förståelse för den digitala utvecklingen är god. Branschen utvecklas ständigt, varpå det är viktigt med ett digitalt intresse och nytänkande.  

Du rapporterar till chefen för verksamhetsområdet Medlem. Kontoret ligger i Stockholm men med goda möjligheter att pendla ser vi även sökande från hela landet. 

 

Om FAR 

FAR är en branschorganisation inom redovisning, revision och rådgivning, och är ett av Sveriges största privata utbildningsföretag inom ekonomiområdet med cirka 300 årliga utbildningstillfällen. FAR har även den ledande tjänsten för digital tillgång till regler och handledning inom ekonomiområdet, FAR Online. 

FAR har drygt 5 000 medlemmar och strax under 1 000 anslutna medlemsföretag som sysselsätter runt 16 000 personer. FAR:s medlemmar är auktoriserade och godkända revisorer, redovisningskonsulter, skatterådgivare, lönekonsulter och specialister samt små och stora företag inom redovisning, revision och rådgivning. 

FAR hjälper branschen att göra nytta för näringsliv och samhälle. FAR:s uppdrag från medlemmarna är att klargöra god yrkessed, paketera och förmedla kunskap samt att driva opinionsbildning. 

Verksamheten består idag av 46 medarbetare som arbetar i moderna lokaler centralt i Stockholm. 

 

Erfarenheter och kompetenser

 • +10 års erfarenhet som revisor från ledande revisionsbyrå 
 • Auktoriserad revisor 
 • Erfarenhet som lärare/seminarieledare 
 • Erfarenhet från både större och mindre företag i olika associationsformer 
 • God förståelse för det övriga kompetensgrupper inom FAR (redovisning, skatt och lön) 
 • Förmåga att jobba med samtliga medlemmar inom FAR 
 • Vi ser att du tidigare har arbetat brett inom ekonomiområdet med erfarenheter från näringsliv och/eller offentlig sektor 
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift 
 • God IT-kunskap 

Särskilt meriterande är: 

 • Erfarenhet från att ta fram nya kurser inom revision och revisionsnära områden 
 • Erfarenhet av hållbarhetsarbete 

 

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att klara rollen krävs att du: 

 • är pedagogisk 
 • har hög samarbetsförmåga  
 • är kommunikativ i både tal och skrift 
 • har god förmåga att interagera och föra fram budskap 
 • har förmåga att hålla många bollar i luften  
 • arbetar självständigt och fullföljer dina uppgifter 
 • är prestigelös och trygg 


Ansökan 

Tjänsten är tillsvidareanställning med tillsättning snarast. Du ansöker med CV och personligt brev. Sista ansökningsdag är den 30 juni 2021, men vänta inte med din ansökan – urval sker löpande. 

På FAR värdesätter vi mångfald. Mångfald för oss är alla de egenskaper som gör människor unika. Vi välkomnar därför alla sökande oavsett kön, ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, social tillhörighet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och familjeförhållanden. 

Har du frågor om tjänsten, kontakta affärsområdeschef Therese Andersson, therese.andersson@far.se eller HR Maria Elg, maria.elg@far.se. 

Ansök här

Therese Andersson 

therese.andersson@far.se