"Det här är alla redovisningskonsulters bibel"

2016-12-09 09:51

När styrgruppen för Sektion redovisning hade sitt senaste möte handlade det framför allt om Redovisa Rätt, hållbarhet och om branschens digitala resa.

– Vi vet att många upplever det som tjatigt att vi hela tiden pratar om vikten av att ställa om sin affärsmodell mot större rådgivningsfokus och fast pris-debitering, men vi vill verkligen vara redovisningskonsulternas stödstrumpa i vardagen kring de här frågorna. För nu händer det verkligen, säger Kristina Lilja, medlem i styrgruppen.

En stor del av mötet ägnades åt det faktum att från och med 2017 års upplaga av FAR Online ingår Redovisa rätt i abonnemanget. En ytterligare förändring är att Caisa Drefeldt och Eva Törning tar över uppdateringarna av produkten.

– Redovisa Rätt är ju alla redovisningskonsulters bibel och det faktum att huvudansvaret landar hos Caisa Drefeldt och Eva Törning gör ju saken ännu bättre. Nu snackar vi riktigt bra medlemsnytta, säger Kristina Lilja.

Konkreta verktyg

Styrgruppen fortsätter också att arbeta vidare med sitt hållbarhetsprojekt. Och där handlar det mycket om att skapa konkreta verktyg och hjälpmedel som redovisningskonsulterna har nytta av i sin vardag.

– Vi jobbar med detta hela tiden och det handlar om att hjälpa till att konkretisera vad hållbarhet kan handla om. Målsättningen är att man ska känna sig bekväm att prata om hållbarhetsfrågor med sina kunder. Hållbarhet är så mycket. Att betala rätt skatt är till exempel en hållbarhetsfråga.

Nästa möte är 18 januari.   

Taggar: Lönekonsult, Redovisningskonsult