Nu välkomnar FAR även lönekonsulter

2015-10-26 12:44

Nu öppnar FAR för ytterligare en profession. 1 maj 2016 kan även lönekonsulter bli medlemmar i branschorganisationen.

FAR:s styrelse beslutade vid sitt sammanträde 21 september att erbjuda lönekonsulter medlemskap i FAR. Det innebär att FAR kommer att bygga upp en auktorisation för lönekonsulter som arbetar med kvalificerade uppgifter inom lön och andra HR-relaterade frågor.

– Vi vill vara en branschorganisation för alla professioner i branschen. Nu när lönekonsulterna växer i antal, och också i betydelse på marknaden, vill vi självfallet öppna portarna för dem, säger Dan Brännström, FAR:s generalsekreterare.

I samband med styrelsemötet beslutades också att FAR ska utveckla en lönekonsultexamen så att lönekonsulterna kan bli auktoriserade. För medlemmarna kommer det att vara möjligt att ha dubbla titlar, det vill säga att vara både auktoriserad redovisningskonsult och auktoriserad lönekonsult.

Tanken är att medlemskapet i FAR ska bli en kvalitetsstämpel och FAR kommer efter hand att bygga upp en support som hjälper lönekonsulterna att utveckla sin profession. Tanken är också att en auktorisation och ett medlemskap i FAR ska bidra till att höja yrkesstoltheten hos lönekonsulterna.

– Första steget blir är att erbjuda lönekonsulter som är verksamma inom branschen ett medlemskap i FAR, och det blir verklighet från och med 1 maj 2016, säger Dan Brännström.

Taggar: Lönekonsult