”För att öppna dörrar för utveckling och avancemang erbjuds medarbetare som inte är auktoriserade att bli basmedlemmar i FAR"

På affärsbyrån Value & Friends uppmuntras kollegorna som inte har en auktorisation att bli basmedlemmar i FAR. Byråns godkända revisor Stefan Enmark berättar varför.

Personalens utveckling i fokus

Kunskap och vilja att lära sig nytt är några av ledorden för affärsbyrån Value & Friends. Bland de 45 anställda finns en godkänd och två auktoriserade revisorer, tio auktoriserade redovisningskonsulter och en auktoriserad lönekonsult. Och fler lär de bli då personalens utveckling är ett tydligt fokus för byrån.

–Vi tycker det är jätteroligt att se hur nya anställda här utvecklas och slår oss gamla på fingrarna. Vi är väldigt för den lärande personen och har en otrolig personal med vetgiriga medarbetare som vill lära sig mer och utvecklas, säger Stefan Enmark, godkänd revisor Value & Friends.

Auktorisation är målet 

Att bli auktoriserad är ett mål för många av de anställda på byrån. Och för att uppmuntra på vägen och öppna dörrar för utveckling och avancemang erbjuds medarbetarna som inte är auktoriserade att bli basmedlemmar i FAR. I nuläget är det sju anställda på byrån som nappat.

– Givetvis är det frivilligt, men vi brukar prata om FAR på våra personalmöten och informerar även då alla om möjligheten att bli basmedlem. Det kostar såklart en liten slant, men är definitivt värt pengarna.

Tillgång till kunskap prioriteras

Digitala tidningar och rabatt på utbildning en fördel
Ett välfungerande informationsflöde och tillgänglig kunskap som medarbetarna kan ta del av är en prioritet för byrån. Där är basmedlemskapet en klar fördel.

– Det jag har förstått att många uppskattar med basmedlemskapet är tillgången till de digitala versionerna av FAR:s tidningar Resultat och Balans. Information och en hög kunskapsnivå bland medarbetarna är viktig. Den ökar man genom att hålla sig uppdaterad och självklart också genom arbetet med kunder.

Rabatt på utbildningar

En annan fördel med basmedlemskapet är tillgången till FAR:s utbildningar till reducerat pris, menar Stefan.

– Vi utbildar våra anställda genom FAR och rabatten vi får på utbildningarna genom basmedlemskapet är väldigt uppskattad.

Att personalen känner sig sedd och har möjlighet att utvecklas är A och O för Value & Friends verksamhet.

– Det viktigaste vi har är vår personal och att de trivs. Det låter självklart, men är faktiskt inte det alla gånger. Får inte personalen utvecklas på det sätt de vill kan det bli svårt, säger Stefan Enmark.

Kundservice

Sofia Lagoni

Medlemskoordinator

08-402 75 04 sofia.lagoni@far.se