2021-07-06
Inspiration

"FAR:s Lokala dagar ger möjlighet till att nätverka med kollegor"

Hallå där, Camilla Carlsson, auktoriserad redovisningskonsult på FAR.
Kan du tipsa om en bra utbildning i höst? Varför startar FAR ett projekt inom RPA? Hur stöttar FAR byråerna i frågor om digital inlämning av årsredovisningar?

Camilla Carlsson. Foto: Christian Gustavsson

Tipsa om en bra utbildning till hösten!

De finns många bra utbildningar, men ska jag tipsa om en utbildning blir de FAR:s Lokala dagar. Här finns det möjlighet att nätverka med kollegor i branschen, och kursen innehåller ett smörgåsbord av olika pass för dig som är revisor eller redovisningskonsult.

Själv ser jag fram emot att träffa våra medlemmar under dagarna i höst som genomförs från Ängelholm i söder till Umeå i norr.

Vad ser du mest fram emot i höst?

Pilotprojektet inom RPA – att vi tillsammans med våra medlemmar kan genomföra ett spännande projekt, som kan leda till att byråerna kan frigöra tid och skapa utrymmen för nya värden till deras kunder.  Det är verkligen en unik chans för byråerna att ta nästa steg i digitaliseringen.

Vilken är den största utmaningen för branschen i höst, tror du? På vilket sätt kan FAR hjälpa till?

Digital inlämning av årsredovisningar och revisionsberättelse, samt digitala underskrifter.  FAR kommer att fortsätta och informera / kommunicera och stötta medlemmarna med vad som gäller. Vi håller även en ständig dialog med programleverantörerna om digital inlämning av årsredovisningar till bolagsverket.

Det är viktigt och komma igång och hitta en bra process för byrån, så att man kan se fördelarna av de digitala flödet.

Vilken fråga i medlemsrådgivningen har varit mest spännande under våren?

Oj, svårt och välja ut någon specifik fråga, vi får otroligt många spännande frågeställningar. Men det som jag har noterat och som har varit intressanta frågeställningar är kring hantering av ersättningsfond, och hur den ska hanteras i redovisningen. Vi har även haft en hel del resonemang gällande uppskrivningar av fastigheter med våra medlemmar.

FAR:s lokala dagar

  • FAR:s lokala dagar På FAR:s lokala dagar har specialister inom revision, redovisning, skatt och juridik samlat aktuell information för dig som arbetar som revisor eller redovisningskonsult. Du får också möjlighet att nätverka med branschkollegor och FAR:s specialister. Aktuell information till dig som är revisor eller redovisningskonsult Samlad information kring det senaste inom skatt, redovisning, revision, juridik och yrkesrollen Möjlighet att nätverka med branschkollegor och FAR:s specialister Övernattning och måltider ingår i kurspriset