2021-07-06
Inspiration

"Många ärenden under det senaste året har förstås varit kopplade till de coronarelaterade stöden"

Hallå där, Birgitta Åhlander, auktoriserad redovisningskonsult på FAR. Vad har frågorna i FAR:s medlemsrådgivning handlat om i vår? Vad händer i höst?

Birgitta Åhlander. Foto: Christian Gustavsson

Vilken fråga i medlemsrådgivningen har överraskat dig mest under våren?

Det var en fråga som jag efter ett tag förstod berörde en av mina tidigare kunder.

Vad har du fått flest frågor om i medlemsrådgivningen under våren?

Många ärenden har under det senaste året varit kopplade till de coronarelaterade stöden, förstås. Vi på FAR har hela tiden arbetat med att vara uppdaterade på alla beslut som fattats, för att kunna förmedla rätt information till alla medlemmar.

Vad ser du fram emot mest i höst?

Att få umgås med mina arbetskamrater såklart, men jag vill också träffa alla ledamöter i de två expertgrupper jag jobbar med; Strategigrupp Redovisning och Operativa gruppen Finansiell rapportering – Redovisning.

Vilken är den största utmaningen för branschen i höst, tror du? På vilket sätt kan FAR hjälpa till?

Oj, det är en stor fråga – men jag är övertygad om att det blir en händelserik höst, förhoppningsvis post-covid, och att det dyker upp nya frågeställningar där vi på medlemsrådgivningen kan ge råd och stöd.

FAR:s lokala dagar

  • FAR:s lokala dagar På FAR:s lokala dagar har specialister inom revision, redovisning, skatt och juridik samlat aktuell information för dig som arbetar som revisor eller redovisningskonsult. Du får också möjlighet att nätverka med branschkollegor och FAR:s specialister. Aktuell information till dig som är revisor eller redovisningskonsult Samlad information kring det senaste inom skatt, redovisning, revision, juridik och yrkesrollen Möjlighet att nätverka med branschkollegor och FAR:s specialister Övernattning och måltider ingår i kurspriset