2019-02-13
Inspiration

6 snabba frågor till Tommy Roos

Tommy Roos är lärare för vår nya ledarskapsutbildning för ekonomer. Vi ställde honom några frågor så att ni kan lära känna honom lite bättre.

Hej Tommy, berätta vem är du?
– Jag är utbildare och senior konsult på utbildningsföretaget Mindset. Själv skulle jag beskriva mig som en optimistisk och resultatinriktad pedagog. Det resultatinriktade är troligtvis ett arv från idrotten som jag sysslade mycket med tidigare i livet. Som optimist har jag en stark tro på humor och att man lär sig mer då man har roligt.

Vilka kurser har du på FAR?
– Utöver ledarskapsutbildningen för ekonomer drar jag ett ledarskapsblock i Certifierad ekonomichef.

Vad brinner du för?
– Affärer och utmaningar. Jag har en entreprenörsådra i mig och tycker om förändringar. Utöver det brinner jag för att förklara saker på ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt.

Varför ska man gå en ledarskapskurs som ekonom?
– Som ekonom i en chefsposition kan det hända att man har mycket fokus på sin ”specialistroll” men inte lägger lika mycket tid och fokus på att vara ledare. Genom att gå en ledarskapsutbildning får man en fördjupad förståelse för sin roll som ledare och dess betydelse för sin funktion och hela företaget. Under utbildningen går vi igenom verktyg, så att du kan skapa förutsättningar för både dig själv och andra att lyckas så att ni tillsammans kan skapa resultat i företaget. Det är just det som är ett effektfullt ledarskap.

Vilka är dina förväntningar på den nya utbildningen?
– Att deltagarna förstår att de är en viktig nyckel för att skapa resultat och effekt i affären, inte bara på sin avdelning utan i hela företaget.

Något man inte skulle tro om dig? 
– Jag är en hejare på att laga mat. Helst lagar jag traditionell mat; franskt, italienskt eller skandinaviskt.

Text: Anna Widd

Tommy Roos

Tommy Roos är senior konsult på utbildningsföretaget Mindset och lärare för FAR:s Ledarskapsutbildning för ekonomer. I en artikelserie delar han med sig av några tips till dig som är ekonom och i en chefsposition.

Tipsen är hämtade ur Ledarskapsutbildning för ekonomer som Tommy håller tillsammans med FAR.

Relaterade utbildningar

  • Ledarskapsutbildning för ekonomer En utbildning som gör dig som ekonom ännu bättre i din formella chefsroll och som ledare. Ledarskapet börjar med dig själv och en förståelse för vad du gör, hur det påverkar andra och hur du bygger förtroende. Personliga ledarskapet Få tiden att räcka till Chefsrollens utmaningar Konsten att leda på distans Delegering  
  • Certifierad ekonomichef FAR:s certifieringsprogram för ekonomichefer fokuserar på strategi, processanalys och ledarskap. Dessa områden är centrala för värdeskapandet i dagens företag. Utbildningen ger dig ny kunskap och verktyg för ett proaktivt förhållningssätt i din roll som ekonomichef och ledare. Strategisk analys och operativt beslutsfattande Organisatoriska processer IT-driven rollförändring för ekonomiavdelningen Värdebaserat ledarskap Nätverkande

Artikelserie med Tommy Roos om ledarskap

Ledarskapsutbildning för ekonomer