Jubileumsmiddag då och nu

Menyn till FAR:s jubileumsfest den 21 september har hållbarhet och kvalitet som fokus. Det finns vegetariska alternativ och utvalda alkholfria viner för den som så önskar. Helt naturligt på en galafest 2023.

Men, vad bjöds det på 1948 när det vankades finkalas?

På FAR:s 25-årsjubileum stod följande på menyn

  • Champinjonsoppa
  • Bordure och Sjötungsfilet à la Royal
  • Kall anka i portvinsgelé med waldorfsallad
  • Mandelspäckade curacaopäron med pistacheglass och dessertkakor

Till detta bjöds drycker av ädla slag, men om det fanns vegetariska alternativ eller alkhoholfria viner framgår inte av menyn.

På det stora hela är det kanske inte så stor skillnad?

När FAR 1948 bjöd på champinjonssoppa, sjötunga, anka och curacaopäron bjuder FAR 2023 på sparris, hälleflundra och vaniljbavaroise. Vilken meny skulle du välja?

Källa: FAR:s arkiv på Centrum för näringslivshistoria.