2024-05-06
Press

FAR berättar om branschens jobbmöjligheter och stöd till företagare på Järvaveckan

När Järvaveckan öppnar grindarna den 29 maj finns FAR på plats för första gången. Syftet är främst att visa upp branschens yrkesroller som framtida karriärmöjligheter för unga vuxna som letar efter jobb inom ekonomiområdet.

Årets upplaga av Järvaveckan äger rum den 29 maj till 1 juni. De två första dagarna finns FAR på plats, både med utställningsplats (tält) och med ett livesänt webbinarium. I tältet bjuds det dels på information och möjlighet att ställa frågor, dels på tävlingar och andra aktiviteter.

Ekonomivägen till branschens yrkesroller och jobbmöjligheter

Inom revisions- och redovisningsbranschen finns en rad olika yrkesroller för den som vill välja ekonomivägen till utbildning och jobb. Under Järvaveckan får ungdomar och unga vuxna möjlighet att möta yrkesverksamma som berättar om sitt jobb, hur de hamnade i branschen och vilka möjligheter deras yrkesval ger dem.

Branschens värde för företagaren

I FAR:s tält kommer småföretagare i Järva att få tips och råd på hur de kan utveckla och driva sitt företag med större ekonomisk trygghet. Företrädare från branschen finns på plats för att svara på frågor och berätta om hur till exempel en redovisningskonsult kan tillföra värde i ett litet företag.

På torsdagen den 29 maj klockan 13.45-14.30 livesänder FAR också ett webbinarium med fokus på småföretagarens utmaningar och möjligheter.

Framtidens Sverige

Årets tema för Järvaveckan är framtidens Sverige. Revisions- och rådgivningsbranschen spelar och kommer att spela en stor roll i det finansiella ekosystemet. Att rekrytera nya förmågor och samtidigt verka för ett starkt näringsliv i hela Sverige är nyckelfrågor för branschen och för FAR.

– Det är med stor glädje och nyfikenhet jag ser fram emot Järvaveckan. Jag hoppas på intressanta samtal om företagande, utbildning och framtidsdrömmar och att knyta många nya kontakter. Att medverka på Järvaveckan ger oss också en fin möjlighet att visa upp branschens yrkesroller och de jobbmöjligheter som finns, men även att berätta om den nytta branschen gör för näringsliv och samhälle, säger FAR:s generalsekreterare och VD Karin Apelman.

FAR:s aktiviteter på Järvaveckan genomförs i samarbetet med några av organisationens medlemsbyråer.

Järvaveckan är en mötesplats för samhällsengagerade företag, föreningar, myndigheter, politiker och medborgare. Järvaveckan är ett forum som möjliggör för fler öppna samtal och där fler kan träffas utanför sina bubblor och lära av varandra. Läs mer på jarvaveckan.se