2023-11-28
Press

Dan Håfström ny chefredaktör för Balans

Den 1 december tar Dan Håfström över som chefredaktör och ansvarig utgivare för FAR:s medlemstidning Balans.

– Jag ser fram emot att ta ett helhetsgrepp på tidningen, och se vad vi kan skruva på för att göra den ännu mer angelägen och relevant. Att Balans från och med årsskiftet blir en renodlad webbtidning gör att vi kan bli mer snabbfotade och höja den journalistiska nivån. Det jag personligen tycker är roligast är att knyta kontakter med alla de människor som på olika sätt bidrar till utvecklingen av branschen, säger Dan Håfström.

Dan Håfström har 25 års erfarenhet av att arbeta som journalist och strategisk medieproducent för både offentliga och privata uppdragsgivare. Under det senaste året har han skrivit flera av de bärande artiklarna i Balans och därmed fått tillfälle att lära känna FAR och branschen.

– Det är med stor glädje jag välkomnar Dan Håfström som ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Balans. Den satsning vi nu gör på webbtidningen innebär stora möjligheter att utveckla innehållet samtidigt som det är oerhört viktigt att Balans håller en fortsatt hög journalistisk kvalitet. Med sin gedigna erfarenhet av journalistik och strategiskt mediearbete är Dan Håfström helt rätt person för att leda det uppdraget, säger FAR:s kommunikationschef Pernilla Halling.

Dan Håfström efterträder Kristina Israelsson som varit tf chefredaktör sedan den 12 juni 2023 då Charlotta Marténg lämnade uppdraget som chefredaktör och ansvarig utgivare för Balans.