2023-05-26
Press

26 maj - FAR fyller 100 år!

Den 26 maj 1923 skrev en grupp auktoriserade revisorer historia. De hade sonderat terrängen och bestämt sig för att det var dags att bilda en branschorganisation som kunde tillvarata deras intressen.

"Professor Sillén hälsade de närvarande välkomna och uttalade sina förhoppningar om ett gott resultat av dagens sammanträde.
Samtidigt meddelade han, att han från flera håll fått mottaga framställningar angående önskvärdheten av bildandet av en sammanslutning mellan de auktoriserade revisorerna i Sverige."

Utdrag ur protokollet vid FAR:s bildande 1923. Oskar Sillén blev FAR:s förste ordförande, en post han kom att inneha till 1941.

far.se/100 - webbplatsen om FAR 100 år

I dag, på dagen 100 år senare, är FAR en pigg hundraåring som vuxit till sig med nya yrkesgrupper, ny organisation och en hel del nya frågeställningar. På far.se/100 har vi samlat material om FAR då och nu, till exempel:

  • 100 ord om FAR

Under 2023 frågar vi 100 personer om vad FAR betyder för dem. Vad innebär medlemskapet, vilken nytta gör FAR för branschen och vad har FAR för utmaningar? Det är några av de frågor medlemmar, branschen, näringslivet och experter svarar på - med hundra ord.

  • Historiska notisen

Läs om det allra första protokollet, hur det gick till när FAR startade tidning och vad som serverades på FAR:s 25-årsjubileum. Här hittar du också viktiga årtal i FAR:s historia, en förteckning över FAR:s ordförande genom tiderna och alla internationella kongresser.

  • FAR:s jubileumsreportage

FAR:s ordförande Hans Warén och Karin Apelman, generalsekreterare och VD, samtalar med Olle Herolf om FAR:s utveckling, synen på revisorn och viktiga frågor genom åren. Olle Herolf har en lång karriär som auktoriserad revisor bakom sig, har varit ordförande i FAR, haft expertuppdrag för FAR och Revisorsinspektionen, skrivit böcker och varit föreläsare.

far.se/100 kommer att utökas kontinuerligt, så ta för vana att surfa in då och då.