2020-01-28
Press

FAR förstärker inom PR och opinionsbildning

FAR stärker organisationen inom PR och opinionsbildning. Samtidigt får FAR:s medlemstidning Balans en ny chefredaktör.

FAR stärker organisationen inom PR och opinionsbildning. Samtidigt får FAR:s medlemstidning Balans en ny chefredaktör.

Pernilla Halling, som under elva år varit chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen Balans övergår till att arbeta som kommunikationsstrateg med fokus på PR och opinionsbildning.

– Vi stärker organisationen för att bättre möta uppdraget från medlemmarna, där ett område är att driva opinionsbildning. Det syftar till att stärka förtroendet för medlemmarnas yrkesroller, öka fokus på framtidsfrågorna och för samhällsnyttan, säger Karin Apelman, generalsekreterare och vd FAR.

I den nya roll som bildas från 1 februari kommer Pernilla Halling att arbeta med proaktiv och strategisk kommunikation tillsammans med FAR:s kommunikationschef Annica Gerentz.

– Det ska bli väldigt spännande att arbeta med FAR:s kommunikation på ett nytt sätt. Som chefredaktör för Balans har jag haft förmånen att träffa många av FAR:s medlemmar runt om i landet och sätta mig in i de utmaningar och möjligheter som finns, både när det gäller de olika yrkesrollerna och utifrån ett bredare branschperspektiv. De insikterna tar jag med mig in i min nya roll, säger Pernilla Halling.

Samtidigt tar Charlotta Marténg över som chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen Balans. Hon är sedan tidigare chefredaktör och ansvarig utgivare för FAR:s tidning Resultat. Genom att ha en chefredaktör för båda FAR:s tidningar skapas en effektivare organisation med tydligare roller.

– Jag är glad och stolt över att få ta över tidningen Balans och ser fram mot att utveckla tidningen så att den även i framtiden är en uppskattad medlemstidning med högt förtroende. Vår senaste läsarundersökning visar att allt fler läser Balans digital och jag kommer fortsätta vässa vårt digitala erbjudande, säger Charlotta Marténg. 

Annica Gerentz

Kommunikationsstrateg

076-789 54 01 annica.gerentz@far.se

Aktuella utbildningar

 • Bokslut I – avstämningar och månadsbokslut Bokslut I riktar sig till dig som är ekonomi- eller redovisningsassistent med viss erfarenhet av löpande bokföring.
 • Bokslut II – årsbokslut Bokslut II riktar sig till dig som har god erfarenhet av löpande bokföring men du behöver inte ha upprättat ett bokslut.
 • Bokslut III – fördjupning och årsredovisning En teoretisk och praktisk fördjupningskurs inom bokslut med fokus på upprättande av årsredovisningen som passar dig som är revisorsassistent eller redovisningskonsult.
 • Aktuella årsredovisningsfrågor i K2 och K3 K2 och K3 är de regelverk som vanligen tillämpas av svenska företag. Denna kurs ger dig kunskap om hur du upprättar bokslut och årsredovisning utifrån dessa regelverk. 
 • Redovisningsdagen Redovisningsdagen är för dig som vill hålla dig uppdaterad om vad som händer på redovisningsområdet och träffa kollegor som jobbar med och i icke-noterade företag. Du får träffa och lyssna på de främsta experterna inom redovisning. Nya lagförslag och ställningstaganden Lyssna till experter Tolkningar av rättsfall Kommande nyheter Nätverkande och erfarenhetsutbyte  
Visa alla utbildningar

Våra medlemskap

 • Medlemskap

  Bas

  Basmedlemskapet är för dig som är anställd på en revisions- eller redovisningsbyrå, men inte är auktoriserad eller uppfyller kraven för ordinarie medlemskap. På din arbetsplats ska det finnas minst en ordinarie FAR-medlem.

  Läs mer
 • Medlemskap

  Ordinarie

  Vårt ordinarie medlemskap vänder sig till dig som är verksam i ett revisions- eller redovisningsföretag och redan är auktoriserad revisor eller har för avsikt att bli auktoriserad redovisningskonsult, auktoriserad lönekonsult eller auktoriserad skatterådgivare.

  Läs mer
 • Medlemskap

  Student

  Studentmedlemskapet är för dig som studerar vid universitet, högskola eller yrkeshögskola.

  Läs mer