2024-06-13
Nyheter

FAR är på plats i Almedalen 2024

Den 25-28 juni arrangeras Almedalsveckan där FAR i år medverkar både med egna event och som experter i andra panelsamtal och möten.

 − Jag ser fram emot många bra samtal och diskussioner kring bland annat hur revisions-och rådgivningsbranschen konkret kan bidra för att förhindra ekonomisk brottslighet. Om FAR ska vara en stark röst i samhällsdebatten behöver vi synas och visa engagemang på olika arenor som till exempel Almedalen, säger Karin Apelman, FAR:s generalsekreterare och VD.

Sprida kunskap om hållbarhetsrapportering

En som deltar i Almedalsveckan för allra första gången är FAR:s hållbarhetsspecialist Sara Lissdaniels. Hon kommer bland annat att medverka i ett panelsamtal om hållbarhetsgranskning som arrangeras av Ethos och i ett rundabordssamtal på temat Framtidens hållbarhetsrapportering som arrangeras av Vacse fastighetsbolag.

− Jag hoppas att Almedalen kan vara en bra plattform för FAR att sprida kunskap om innebörden av att hållbarhetsrapporteringen ska granskas och vad översiktlig granskning betyder. Jag ser också fram emot givande diskussioner kring vilka utmaningar företag och revisorer ser kopplat till hållbarhetsrapporteringen och granskningen, säger Sara Lissdaniels.

FAR:s aktiviteter i Almedalen 2024

FAR är medarrangör till tre rundabordssamtal som handlar om:

  • Åtgärder för att förhindra ekonomisk brottslighet
  • Svensk skattepolitik, konkurrenskraft och hållbarhet
  • Implementering av internationella skatteregler. Konkurrenskraft och rättssäkerhet

Dessutom bjuder FAR in till ett hållbarhetsmingel på torsdagen den 27 juni kl. 17.00-19.00 på Diplomat garden, Hotell Strand. Vill du komma förbi och prata hållbarhet med oss?  Anmäl dig till helena.cicek@far.se

Pernilla Halling

Kommunikationschef

08-506 112 41 pernilla.halling@far.se