2023-02-20
Nyheter

FAR startar ytterligare en grupp i nätverket för byråledare

Intresset var stort när FAR drog i gång den första gruppen i ett nytt byråledarnätverk förra hösten. Fick du inte plats? Nu startar FAR en ny grupp.

FAR:s byråledarnätverk riktar sig till dig som är byråledare, påskrivande revisor och har lång erfarenhet av branschen.

– Grupp två i byråledarnätverket startar i april med inriktning på mindre revisionsbyråer, enmansbyråledare med upp till tio anställda. När gruppen har liknande utmaningar blir kunskapsutbytet och diskussionerna som bäst, säger Therese Andersson, affärsområdeschef Medlem på FAR.

Innehållet styrs av deltagarna

Byråledarnätverken träffas fyra halvdagar per år. Temat för varje nätverksträff bestäms av deltagarna själva. Ämnen som lyfts i det första nätverket har varit ISQM, hur man säkerställer kvaliteten på tjänster som levereras och HR-frågor som rekrytering, onboarding och hur man attraherar nya medarbetare samt branschens attraktionskraft.

Möjliga ämnen för kommande träffar är revisionsplanering enligt nya ISA 315, dokumentation, den digitala omställningen, pm till styrelsen, revision av varulager, intäkter och cybersäkerhet.

– Vi märker att byråledare uppskattar att få nätverka i sammanhang där alla har en liknande roll och liknande utmaningar. Även om de är konkurrenter är de också branschkollegor. Vi planerar redan nu att starta ett byråledarnätverk inom redovisning och lön under hösten 2023, säger Therese Andersson.

Nätverket ger råd och stöd

Byråledarnätverket får fint betyg av deltagarna i den första gruppen. I utvärderingen ger de till exempel betyget 4,8 av 5 på frågan om de rekommenderar nätverket till sina branschkollegor. Johanna Ottvar på Redo Redovisning & Revision är en av deltagarna.

– Att träffa andra byråledare och diskutera gemensamma utmaningar har varit givande. Ett stort plus är de fysiska träffarna som ger en annan dynamik. Vi har även kontakt mellan träffarna för att ge varandra råd och stöd, konstaterar hon.

Information och anmälan

Kundservice

Sofia Lagoni

Medlemskoordinator

08-402 75 04 sofia.lagoni@far.se

Therese Andersson

Affärsområdeschef Medlem

08-506 112 13 therese.andersson@far.se