2023-04-24
Nyheter

FAR utökar utbildningsutbudet – här är några av nyheterna

IFRS, fler kurser inom koncernredovisning och fokus på redovisningskonsulten som rådgivare är några av nyheterna i FAR:s breda utbildningsutbud.

– FAR är Sveriges största aktör när det gäller vidareutbildningar för ekonomer.  Vi täcker in de allra flesta på så väl grund- som specialistnivå och inom de flesta områden som du som företagsekonom, löne- och redovisningskonsult, revisor eller skatterådgivare möter i din yrkesvardag, berättar Robert Wennberg, affärsområdeschef Kompetens.

FAR tar ständigt fram nya utbildningar och utvecklar samtidigt befintliga utifrån de aktuella behov som finns.  I år finns ett fyrtiotal nya kurser att ta del av, en blandning av lärarledda kurser i klassrum och digitala.

Något särskilt som du vill nämna bland höstens utbildningsnyheter?

– Vi gör en större satsning i år på rollen som redovisningskonsult och bland annat kursen redovisningskonsulten som rådgivare . När många andra moment blir automatiserade så blir den rådgivande delen allt viktigare i rollen som redvisningskonsult. De nya kurserna tar upp olika perspektiv på rådgivarrollen. Allt från hur man kan agera som rådgivare och fungera som bollplank till sina kunder i vardagen till vad man kan ge råd kring och vad man måste tänka på för att undvika problem, säger Robert Wennberg och fortsätter:

– Vi stärker även upp med fler kurser inom koncernredovisning där vi ser att det finns ett stort behov att täcka.

Utvecklas tillsammans med branschexperter

I dag finns erbjuder FAR cirka 130 klassrumsutbildningar och nästan 100 onlinekurser. Robert Wennberg berättar att FAR:s utbildningar utvecklas tillsammans med branschexperter inom olika områden.

– Vi bevakar också nyheter och regelverk och lyssnar in vad våra medlemmar har för behov. De flesta ekonomer idag hanterar en bredd av ämnesområden såsom redovisning, skatt, moms, aktiebolagsrätt och hållbarhet. Sen finns också många som är specialiserade inom vissa branscher, till exempel inom fastighetsbranschen. Så det behövs ett stort och brett utbud.

Uppskattade utbildningar

Han tillägger att utbildningarna, både de i klassrum och online, får höga betyg i utvärderingar.

–  När gäller de lärarledda utbildningarna, så har vi även hybridlösningar. Deltagarna kan välja om de vill befinna sig på plats i klassrummet eller online. Oavsett var man befinner sig så ska det ska vara en så lik upplevelse som möjligt, både med interaktion och gruppövningar.

Utöver det har vi ett digitalt utbildningspaket som innehåller kurser på så väl grund- som specialistnivå och täcker in de flesta av de områden som du som företagsekonom, löne- och redovisningskonsult, revisor eller skatterådgivare möter i din yrkesvardag. Det ger också möjlighet att regelbundet uppdatera sig inom till exempel redovisning, skatt och moms.

Robert Wennberg

Affärsområdeschef Kompetens

08-506 112 06 robert.wennberg@far.se