2022-03-29
Nyheter

Stort intresse för träff om kvalitetskontroll skatt

Hur går kvalitetskontroll skatt till egentligen? Intresset var stort när FAR bjöd in till en digital träff för att berätta mer. Här kan du se det kostnadsfria webbinariet i sin helhet.

Det blev succé när FAR bjöd in till en kostnadsfri informationsträff i mitten av mars om FAR:s auktorisation av skatterådgivare och hur det går till vid en kvalitetskontroll av verksamhet som erbjuder skatterådgivning.

Ett fyrtiotal deltagare fanns med på länk och mötet genomfördes som ett webbinarium.

– Vi ser en gemensam nämnare mellan kvalitetskontroll och auktorisation - och det är just kvalitet. Det är väldigt glädjande att det var ett så stort intresse för vår träff. Och det var inte bara verksamma inom skatt som var med, utan vi kunde även se deltagare som jobbar med revision och redovisning, säger Torbjörn Hagenius, ordförande i FAR:s kvalitetsnämnd för skatterådgivningsverksamhet.

Bland punkterna i den digitala träffen fanns Jesper Öberg, ordförande för auktorisationsnämnden, som berättade om FAR:s auktorisation av Auktoriserade Skatterådgivare FAR, samt Erika Karlsson, som är med i nämnden, och även har egna erfarenheter från kvalitetskontroll i den egna verksamheten.

Dessutom gick Torbjörn Hagenius övergripande igenom vad en kvalitetskontroll är, samt historik kring nämndens arbete.

– Syftet till träffen var även att avdramatisera kvalitetskontrollen, genom att berätta vad den faktiskt innebär och bidrar med. Många byråer vet fortfarande inte om att kvalitetskontrollanterna – i samband med besöket och analysen efteråt - kommer med förbättringsförslag. Byråer är ofta tacksamma för det, säger Torbjörn Hagenius.