2022-12-20
Nyheter

19 lönekonsulter blir auktoriserade

19 lönekonsulter blev godkända på höstens examensprov och har nu har rätt att använda titeln Auktoriserad Lönekonsult FAR och bli ordinarie medlem i FAR.

Den 7 november var det dags för höstens examensprov för titeln Auktoriserad Lönekonsult FAR. Det var 27 deltagare den här gången och 19 personer blev godkända, det motsvarar 70 procent, en något högre andel än tidigare år.

– Det är verkligen kul att så många skriver examensprovet för Auktoriserad Lönekonsult FAR. Tentamensdagen är en tuff dag med krav att prestera på topp under tidspress, och jag är glad att så många som 70 procent blev godkända! säger Camilla Carlsson, auktoriserad redovisningskonsult på FAR.

Fyra delprov ingår i provet; reko- och konsultrollen, kort fakta, allmän lönekunskap samt löneberäkningar. För att bli godkänd krävs totalt 75 procent rätt och utöver det minst 50 procent på varje delprov.

Nästa provtillfälle för att bli Auktoriserad Lönekonsult FAR är den 3 maj 2023. Inför provtillfället arrangeras en förberedelsekurs den 29-30 mars 2023. Båda tillfällena arrangeras digitalt.

Grattis nya Auktoriserade Lönekonsulter FAR!

Camilla Carlsson

Auktoriserad Redovisningskonsult FAR

08-506 112 24 camilla.carlsson@far.se