2021-11-16
Nyheter

Nöjd kund förlänger avtal - Frejs konsulter ser nyttan med FAR:s medlemsförmåner

Genom FAR:s medlemserbjudande för tjänsten Leasify, kan Frejs Konsulter fortsätta hjälpa sina kunder att ha koll på sina leasing- och hyresavtal.

Kevin Kristoffersson, Auktoriserad Redovisningskonsult FAR, jobbar på Frejs Konsulter i Göteborg. När han ska hjälpa sina kunder med enkla och logiska finansiella system använder han gärna Leasify. Ett exempel är Frejs kund Nordic Wellness, som efter ett demomöte nappade på förslaget. 

– När Kevin berättade för oss om Leasify blev vi jättenyfikna. Vår verksamhet är ganska tungrodd med många bolag att hålla koll på och flera avtal av olika karaktär. Vi hade länge letat efter ett system och när vi kom i kontakt med Leasify kändes de öppna med lösningar och flexibla att anpassa sig till hur vår verksamhet ser ut, berättar Emma Mentor, controller på Nordic Wellness. 

Kategorisering av leasingavtal samt rapporter för IFRS16 och K3 

I projektet har Leasify gjort en total genomgång av Nordic Wellness alla avtal, som fram till dess sparats i vanliga excel-filer. Det finns många fördelar med att i stället hantera dem i ett system.  Mycket av det manuella arbetet har också automatiserats. Tjänsten påminner bland annat om när avtal går ut och säger till om något är avvikande, till exempel om räntan i ett avtal verkar orimlig. Det ger Emma och hennes kollegor möjlighet att granska och korrigera. 


– Nu är alla våra leasingavtal kategoriserade, vilket underlättar eftersom vi har avtal för allt från kaffemaskiner, gymutrustning, IT, bilar och skärmar som vi leasat för reklam och erbjudanden, berättar Emma.


 

Byrån blir bollplank för kunden – och leverantören 

För Frej Konsulter innebär projektet att de får en rådgivande roll, ett bollplank som ger trygghet, både för kund och leverantör. 

– Vi stöttade Nordic Wellness under projektets gång. Dessutom blev vi på sätt och vis också rådgivare till Leasify, ur ett redovisningsperspektiv. Vi gav dem feedback på vad som behövde anpassas i tjänsten, till exempel i omställningen från IFRS till K3, säger Kevin. Det är ett bra sätt för oss att visa våra kunder att vi är på tå och ligger i framkant. 

Om Leasify

  • Leasify är en tjänst som hjälper företag att se över och analysera sina befintliga hyres- och leasingavtal.
  • Leasify erbjuder även bokföringsrapporter för IFRS 16 och K3, se film.
  • Läs mer om tjänsten här.

FAR Medlemsförmån

Som FAR-medlem får du vid användning av Leasify:

  • Fri konsultation av avtalsfrågor kring leasing och hyra, ord.pris 1 200 sek/h.
  • Fri konsultation av experter vid upphandlingar av produkter och tjänster, ord.pris 1 200 sek/h.
  • 30 % rabatt på IFRS16 och K3 bokföringsrapporter.
  • 2,20 % ränta på tjänste-, förmåns- och privata bilar. 

Om FAR:s medlemsförmåner

Som ordinarie medlem har du tillgång till förmånliga gruppförsäkringar, däribland en som uppfyller lagkravet på ansvarsförsäkring. Dessutom får du kostnadsfri rådgivning.

Se alla fördelar med ordinarie medlemskap i FAR