2021-03-16
Nyheter

Controllerdagen 27 maj – Hur förändras controllerns roll i ”det nya normala”?

Vad är viktigt nu?
På FAR:s Controllerdag 2021 möter du representanter för branschen, yrkesrollen och forskningen, som alla delar med sig av sin erfarenheter och tanker inför "det nya normala". Hela evenemanget är online!

Hallå där, Kent Stenstrand, vd för Claesson & partners och moderator för FAR:s Controllerdag 2021!

Kent Stenstrand

Foto: Jenny Blad

Varför ska man delta i controllerdagen den 27 maj?

Ambitionen är att förmedla nya perspektiv på controllerns och styrekonomens utmaningar, och inspirera till förändring. Controllerdagen är ett tillfälle för dig att uppdatera dig på aktuella teman, som diskuteras av de som är engagerade i olika aspekter av styrning och uppföljning av företag.

Utöver controllern, vem har nytta av att vara med på controllerdagen?

Det är många aktörer som kan ha stor nytta av controllerdagens program, t ex om du är ekonomichef med fokus på att utveckla din controllerorganisation eller om du har controllerns uppdrag på ditt bord även om du inte har det i din titel. Är du vd och vill förstå hur du bättre kan använda ekonomifunktionen för styrning av ditt företag ger dagen nya insikter. Den redovisningsekonom som har ambition att bredda sin förståelse för analys och styrningsfrågor kommer också att ha stor nytta av controllerdagen.

Vad kan man som deltagare förvänta sig att få med sig från controllerdagen?

Under dagen kommer du att få lyssna på talare som ger sin syn på vad som är viktigt nu och den närmaste tiden framöver. Det senaste årets kris har ju sannolikt ökat takten på de förändringar inom ekonomi- och controllerområdet som pågått ett tag. Vi hoppas att programmet i sin helhet ger en bild över aktuella teman som diskuteras på olika företag, och som kan användas som inspiration för det egna utvecklingsarbetet.

Funkar det verkligen att ha controllerdagen online?

Det tror vi! Det finns flera skäl till att det kommer att bli väldigt bra. Vi gör ett anpassat konferensupplägg, med en studio där talare är med både på plats och online. Dessutom anpassar vi längden på föredragen och pauser så man orkar hålla koncentrationen via skärmen. Avslutningsvis så har vi alla tränat ett helt år med teams och zoom-möten, vilket gör att vi vet att det fungerar att ha kvalitativa möten på distans!