2021-01-12
Nyheter

Så gick revisorsprovet i januari

7–8 januari hölls revisorsprovet på nio orter runt om i Sverige. Så gick det.

Det var många turer kring höstens inställda prov. Tack vare att Revisorsinspektionen (RI), Examensrådet, FAR och de största byråerna kom fram till en ömsesidig lösning, kunde provet slutligen flyttas fram och genomföras på nio orter runt om i Sverige 7–8 januari 2021.

Storbyråerna Big7 stod för lokaler och tentavakter. Mellan varje person bestämdes enligt rekommendationerna två meters avstånd.

− Det var väl organiserat med lokaler och tentavakter och det har fungerat väldigt bra på varje plats. Det är fantastiskt att vi med gemensamma krafter kunde få till en sådan lösning. Utan byråernas hjälp hade det inte gått att genomföra. Tydligare medlemsnytta än så här blir det inte! säger Therese Andersson, Affärsområdeschef Medlem på FAR.

211 personer skrev provet, utspridda i olika lokaler på de nio orterna. Enligt Christer Petersson, avdelningsdirektör på Revisorsinspektionen, var det ingen som fick motas bort i dörren för att denne visade sjukdomssymptom, vilket myndigheten innan hade flaggat för kunde ske.

1–5 mars 2021 planerar RI gå ut med en sammanställning av resultatet.

Text: Sofia Hadjipetri Glantz