2020-05-26
Nyheter

Ny affärsområdeschef på FAR Medlem

Therese Andersson är ny affärsområdeschef på FAR inom verksamhetsområdet Medlem. Rollen innebär ett övergripande ansvar för strategiska medlemsfrågor och de yrkesroller som medlemmar i FAR har.

Therese Andersson är tidigare auktoriserad revisor, men kommer närmast från bilhandelsföretaget Landrins bil där hon jobbat som ekonomi- och HR- chef. I den nya rollen på FAR återvänder hon till branschen i en tid då revisorn och konsulten behövs mer än någonsin.  

– I de här tiderna med en pandemi och med regeringens krispaket är det viktigt att det finns en yrkeskår som kan svara på frågor och bidra med tydlighet, inte minst till småföretagare. I min nya roll hos FAR ser jag framemot att få träffa våra medlemmar och förstå deras utmaningar. Jag vill veta vad de har för krav och önskemål på oss och vilka fler initiativ vi kan ta tillsammans för att ta stegen framåt, säger Therese Andersson.  

Terese Andersson

Therese Andersson. Foto: Therese Asplund

Therese har Ekonomie kandidatexamen inom företagsekonomi, nationalekonomi och ledarskap, samt en omfattande karriär från ekonomi- och revisionsbranschen. Hon blev auktoriserad revisor 2010, har jobbat med revision på KPMG i 15 år, bland annat mot offentlig sektor både inom räkenskapsrevision och förvaltningsgranskning.  

– Jag är oerhört glad över att vi har rekryterat Therese till FAR. Hon har en bred och djup erfarenhet av olika branschfrågor, har ledarerfarenhet och ett stort engagemang. Therese kommer in i en bra tid när vi behöver jobba ännu närmare våra medlemmar och driva utvecklingen av organisationen och branschen, säger Karin Apelman FAR:s VD och generalsekreterare. 

Therese Andersson tillträder tjänsten som affärsområdeschef på FAR Medlem 17 augusti 2020. Annelie Dahlqvist, tidigare affärsområdeschef, kvarstår som vice VD i FAR till årsskiftet, då hon går i pension. Therese Andersson kommer att ingå i FAR:s ledningsgrupp.