2019-11-06
Nyheter

Nya bolagsbeskattningsregler och mycket mer på FAR:s Skattedag

På FAR:s Skattedag för ekonomichefer och redovisningsansvariga 18 november får besökarna ta del av det senaste inom skatteområdet.

Under en fullspäckad eftermiddag erbjuds du allt som en ekonomi- eller redovisningschef behöver veta om skatter inför 2020.

– Genom att delta på Skattedagen får du ta del av förändringar som skett inom skatteområdet. Jobbar man inte inom ett område dagligen är det lätt att en del hinner glömmas bort. Därför består dagen även av repetition, så att du får en uppdatering av de viktigaste delarna, säger Urban Kardvik, skattekonsult, Grant Thornton och föreläsare.

Ämnen som behandlas är bland annat nyheter inom inkomstbeskattning, omstrukturering av aktiebolag och internationell beskattning. Allt under ledning av FAR:s erfarna skatteexperter Urban Kardvik och Sofia Odin (Grant Thornton) som delar med sig av relevanta rättsfall och tipsar om praktisk tillämpning och regeltolkning.

– De nya bolagsbeskattningsreglerna började gälla vid årsskiftet, men det är fortfarande många som inte känner sig helt bekväma med att tillämpa dem i praktiken. Därför kommer vi bland annat gå igenom hur det faktiskt blev och ta oss an praktiska frågeställningar, säger Urban.

FAR:s Skattedag för ekonomichefer och redovisningsansvariga går av stapeln den 18 november i Stockholm. Dagen kan även följas online via streaming för den som inte kan delta på plats.

Läs mer och anmäl dig:
https://kompetens.far.se/utbildning/skattedag-for-ekonomichefer-och-redovisningsansvariga 

Om FAR:s Nyhetsdagar:
FAR:s Nyhetsdagar är återkommande dagar då vi går igenom nyheter och förändringar inom områdena skatt, allmän redovisning, IFRS, fastigheter, samt lön- och fåmansfrågor. Under en kunskapsintensiv dag samlas de främsta experterna inom sina områden för att berätta om nyheter och dela med sig av aktuella case och frågeställningar direkt från arbetslivet.
Läs mer om Nyhetsdagarna här.

Text: Anna Ekström
anna.ekstrom@far.se