2019-11-20
Nyheter

FAR Online får digitaliseringspris från Accountancy Europe

FAR Online har fått utmärkelsen Best Member Services vid branschorganisationen Accountancy Europes Digital Day, som ägde rum i Bryssel igår.

Priset avser en omgörning av FAR Online som lanserades hösten 2018. Mottagare på plats i Bryssel var David Nylund, förlagschef på FAR och Stefan Öhman, produktansvarig för FAR Online.  

 – Det är naturligtvis jätteroligt att få priset. Vi ser det som en bekräftelse på att vi är på rätt spår i vårt arbete, med digitaliseringen av våra tjänster och med FAR Online, säger David Nylund. 

Karin Apelman, FAR:s generalsekreterare och vd, framhåller att de hjälpmedel som FAR Online tar fram för medlemmarna är väldigt viktiga. Inte minst mot bakgrund av att efterfrågan ökar starkt på digital tillgång till FAR:s tjänster och på snabba uppdateringar vid exempelvis förändringar i regelverk, riktlinjer eller praxis. 

 – Utmärkelsen visar att FAR Online inte enbart är ett kraftfullt verktyg för våra medlemmar, utan att tjänsten nu även visar sig vara ett internationellt föredöme, säger Karin Apelman. 

FAR har genomfört en fullständig översyn av tjänsten, med fokus på användbarhet och bättre tillgång till användarvänligt material. Omgörningen har hittills resulterat i en fördubblad användning av tjänsten och har ökat både omsättning och kundtillströmning. 

 – Ambitionen har varit att skapa en tjänst som både är användarvänlig och som ger högsta möjliga värde för FAR:s medlemmar och andra kunder, säger David Nylund.  

Via Googles sökmotorer kan man hitta innehåll från FAR Online vid sökningar på begrepp som “IFRS 16” eller “anteciperad utdelning”.  

 – Allt material är nu möjligt att googla och besökaren får en förhandsvisning av innehållet om denne inte har ett konto hos FAR, säger David Nylund. 

Tjänsten ger även stöd för digitalt arbete så som det tidigare har skett analogt, med pappershandlingar och penna. 

 – Vi har till exempel fokuserat på hur användarna har använt den här typen av material i pappersform. Den som förr strök under, färgmarkerade och satte lappar i en bok ska naturligtvis ha lika stora möjligheter att göra det digitalt i FAR Online, säger David Nylund. 

Här finns FAR Online.

Text: Martin Wallström
martin.wallstrom@far.se