2019-05-23

Nytt i år på FAR:s lokala dagar

I början av oktober kör FAR igång de populära lokala dagarna. Bland årets nyheter finns läraren Kristofer Block som ska gå igenom effektiva arbetssätt och digitala processer i revisionen.

Varje år blir FAR:s samtliga lokala dagar (tidigare Aktualitetsdagar) nästintill fullsatta. Ny lärare för i år inom revision är Kristofer Block, auktoriserad revisor på egna Block Revisionsbyrå. Han är ledamot i FAR:s policygrupp för revision, har stor erfarenhet från kvalitetsarbete och är specialiserad på revision i små- och medelstora bolag.

– Jag hoppas kunna belysa vad det finns för problem för revisorer kring ägarledda bolag och hur man ska agera. Och jag tänker ge tips på effektiva arbetssätt och digitala processer i revisionen, säger Kristofer Block och fortsätter:

– Eftersom jag har mycket erfarenhet från kvalitetsarbete ska jag även ta upp vilka brister som kontrollerna brukar visa och vad man kan dra för lärdom av det, samt erfarenheter från Revisorsinspektionens ärenden det senaste året.  

Camilla Carlsson, auktoriserad redovisningskonsult hos FAR och lärare, har varit med i flera år och menar att upplägget på de lokala dagarna passar de flesta.

– Det är en fantastisk möjlighet att uppdatera sig om det senaste kring revision, redovisning, skatt och aktuella branschfrågor, nätverka med kollegor i branschen och över professionerna – och kunna prata med experter från FAR. Sedan brukar alla tycka att det är trevlig med den gemensamma middagen på kvällen, säger Camilla Carlsson.

Förutom Camilla Carlsson och Kristofer Block är även Sara Orback, föreningsjurist på FAR, och Hans Peter Larsson, skatteansvarig på FAR, på plats för att dela med sig av det senaste.

Första och sista tillfället blir i Stockholm 1–2 oktober 2019 respektive 14–15 januari 2020. Däremellan blir det stopp i Göteborg, Ängelholm, Tällberg, Norrköping och Luleå.

Text: Sofia Hadjipetri Glantz
sofia.hadjipetri.glantz@far.se