2019-05-10

FAR:s lärare hyllades på Lärardagen

I år gick FAR:s Lärardag av stapeln på POP-House, Abba Museum. Under dagen fick deltagarna ta del av FAR:s nyheter och priser för Årets medaljlärare och Årets utbildning delades ut.

Det var Pia Abramsson, Pia Hedberg och Martin Johansson (som tyvärr inte kunde närvara på plats) som kammade hem titlarna som Årets medaljlärare under FAR:s Lärardag. Det innebär att de är de tre lärare som fått de högsta betygen av deltagarna på sina respektive kurstillfällen.

Kunskapsutbyte och människomöten är några av ingredienserna som gör lärarrollen värdefull tyckte vinnarna.

Pia Abramsson, en av årets Medaljlärare. Foto: Kristofer Hedlund.

– Det bästa med att vara FAR-lärare är att man träffar så mycket trevliga människor, få förmedla kunskap och se hur glimten tänds i ögonen på deltagarna då man ser att de förstår, säger Pia Abramsson, som bland annat är lärare för FAR:s populära kurs Bokslut II – årsbokslut.

Lärarkollegan Pia Hedberg som är en av FAR:s mest anlitade föreläsare inom momsområdet instämmer.

– Vi är som en stor familj som ser varandra som branschkollegor. 

Pia Hedberg, momsexpert och Medaljlärare. Foto: Kristofer Hedlund

Årets bästa utbildning

Pris delades även ut för Årets bästa utbildning som är det utbildningstillfälle som fått det bästa övergripande omnämnandet från deltagarna. I år gick priset till Koncernredovisning I med Erik Åberg och Anna Karin Pettersson.

– Det bästa med att vara FAR-lärare är att det är så utvecklande. Man lär sig mycket själv, säger Erik Åberg som tog emot priset.

Erik Åberg, föreläsare på Koncernredovisning I tog emot pris för Årets bästa utbildning. Foto: Kristofer Hedlund

Nyheter och aktualiteter 

Under dagen fick lärarna också höra FAR:s generalsekreterare och VD Karin Apelman berätta om vad som är aktuellt på FAR. Nya koncept och digitala möjligheter inför höstens utbildningar diskuterades också med ledning av FAR:s produktchefer inom utbildning Carin Jonsson och Robert Wennberg.

– Lärardagen är en viktig dag då vi samlar våra alla lärare för att informera om året som gått och vad som kommer hända under det kommande året. I år handlade det bland annat om hur vi utnyttjar tekniken på olika sätt och hur vi kan skapa ännu bättre effekt av våra utbildningar. Det är en uppskattad dag bland våra lärare då de får ny inspiration och nya tankar samtidigt som de får möjlighet att diskutera utbildningar både med lärarkollegor och medarbetare från FAR, säger Robert Wennberg.

FAR:s generalsekreterare och vd Karin Apelman berättar om aktualiteter på FAR. Foto: Kristofer Hedlund

Nya digitala möjligheter inom utbildning presenterades av Robert Wennberg, produktchef, FAR. Foto: Kristofer Hedlund. 

FAR-lärare på Lärardagen 2019. Foto: Kristofer Hedlund. 

 

Text:Anna Ekström
anna.ekstrom@far.se