2019-08-27
Nyheter

Missa inte FAR:s stämma i september

FAR:s årsstämma som äger rum 19 september ger unika möjligheter att hålla sig uppdaterad om vad som sker i branschen, att mingla och nätverka och ta del av intervjuer av robotar och debatter om framtidens arbetsmarknad. På stämman sker även presentationen av Årets framtidsbyrå 2019.

Den som viker en eftermiddag 19 september får utöver det sedvanliga stämmoprogrammet ett unikt tillfälle till omvärldsbevakning inom FAR:s verksamhetsområden. Branschen befinner sig i snabb förändring, med digitalisering, automatisering och en ökad andel rådgivning i tjänsteinnehållet. Det avspeglar sig i årets stämmoprogram.

– Stämman ger ett unikt tillfälle att få ta del av aktualiteter inom och kring FAR och hela programmet är kostnadsfritt för dig som medlem. Det är extra roligt att kunna erbjuda ett program i anslutning till stämman med både bredd och djup, säger Karin Apelman, generalsekreterare och vd för FAR.

Själva stämman följs av en paneldiskussion, som innefattar framtidsspaningar och pratstunder med de byråer som har nominerats till Årets framtidsbyrå. Under eftermiddagen får deltagarna även följa med på en framtidsresa, där Fredrik Löfgren, forskare vid Linköpings universitet och tidigare vinnare av priset Årets teknolog och matlagnings-VM för robotar, berättar om olika exempel på användning av robotar i praktiken i dag samt om hur AI och robotisering påverkar arbetsmarknaden och skapandet av nya jobb.

I anslutning till stämman presenteras Årets framtidsbyrå, samt mottagaren av CH Witts pris. Priset började delas ut 2014 och lyfter fram goda exempel med utgångspunkt från att de nominerade bolagen har genomgått självskattningsprovet FAR:s framtidstest. 

Ett antal framgångsrika byråer har tidigare erhållit priset, från 2014 och framåt är pristagarna i tur och ordning Deskjockeys, Grant Thornton, Maroni Redovisningbyrå, Saldo Redovisning och i fjol baks & co. Såväl stora som små bolag kan alltså vinna priset. Nomineringstiden gick ut den 14 augusti och 15 byråer kvalificerade sig enligt riktlinjerna, varav 5 blivit nominerade. Enligt Camilla Carlsson på FAR blir såväl nominerings- som utsållningsprocessen särskilt spännande i år:

– Många nya byråer har valt att göra testet in i år, och ett stort antal byråer har också kvalificerat sig, vilket visar på ett stort intresse för att bli framtidsorienterad, säger Camilla Carlsson på FAR.

Prisutdelningen sker vid en ceremoni under en middag på kvällen som är gratis för alla deltagande medlemmar. Hela årsstämman äger rum på Clarion Hotel Sign i Stockholm.

Text: Martin Wallström
martin.wallstrom@far.se