2019-04-15

Ny trio föreläser på Redovisningsdagen i höst

I höst är det tre nya ansikten som tar över rodret för Redovisningsdagen, en av FAR:s populäraste nyhetsdagar.

Det blir Sofia Wallebom från Aspia, Louise Sjödin från KPMG och Christian Stralström från PwC som föreläser på höstens Redovisningsdag 2019. Samtliga är verksamma som redovisningsspecialister inom respektive företag. 

Vi passade på att ställa några frågor till dem om det stundande uppdraget då de besökte FAR:s kontor för ett första möte tillsammans. Och det låg en tydlig förväntan och iver i luften. 

– Det ska bli jätteroligt att få föreläsa och även att få komma ut och vara en representant för FAR, säger Christian Stralström.  

– Det är roligt med redovisning och det ska bli kul att få träffa alla människor, instämmer Louise Sjödin. 

Vad är det bästa med att jobba med redovisning? 

Att det går ihop. I alla fall om man gör det rätt, säger Christian. Redovisningen är berättelsen om hur företaget går och mår. Den går att använda i många fler områden än den används idag, som i t.ex. analyser och marknadsföring. Jag tycker att fler borde bli bättre på att se exempelvis årsredovisningen som en av företagets många kanaler utåt.  

Det specifika innehållet för dagen är fortfarande under planering. Blir det ett nytt allmänt råd om fusioner är det ett givet ämne på agendan. I övrigt är trion sugen på lite nya grepp. 

Vi planerar i alla fall att plocka upp mycket frågor som vi får i våra arbeten. Då undviker vi att gissa vad som är av intresse, utan tar upp det som man faktiskt vill veta, säger Sofia Wallebom.  

Om Redovisningsdagen 

Redovisningsdagen är en av FAR:s populäraste nyhetsdagar och en uppskattad samlingsplats för kollegor i branschen. I år går Redovisningsdagen av stapeln 19 november i Malmö, 20 november i Göteborg och 21 november i Stockholm.  

Här kan du läsa mer om Redovisningsdagen 2019.  

Text: Anna Ekström
anna.ekstrom@far.se